Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Εδειξε πυγμή ο υφυπουργός

 
 
Στην τάξη επανέφερε τους εκπροσώπους των Σκοπίων που συμμετείχαν στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας (που διεξήχθη στις 8-9 Σεπτεμβρίου στην πόλη Angers της Γαλλίας) ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Στη λίστα των συμμετεχόντων που μοιράστηκε στην αίθουσα συσκέψεων τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της άτυπης συνόδου, οι Σκοπιανοί, που...  

 
 
 
 
κάθε φορά που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς συνόδους δεν χάνουν ευκαιρία να δημιουργούν εντυπώσεις και να προκαλούν, είχαν εγγραφεί ως Republic of Macedonia. Οπως ήταν φυσικό, στην ελληνική αποστολή του υπουργείου Υγείας σήμανε συναγερμός όταν τα μέλη της πήραν στα χέρια τους τη λίστα και είδαν τη νέα προκλητική στάση των Σκοπιανών αντιπροσώπων.

Η αντίδραση του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου ήταν ακαριαία. Ψύχραιμος και αποφασιστικός, δεν άφησε τη νέα πρόκληση να περάσει απαρατήρητη και έκοψε τη φόρα που είχαν πάρει οι Σκοπιανοί.

Σηκώθηκε αμέσως από τη θέση του και απευθύνθηκε στο προεδρείο της συνόδου. Πολύ ευγενικά απαίτησε από την πρόεδρο να αποσύρει την υπάρχουσα λίστα συμμετεχόντων και να εκδώσει νέα, όπου η αποστολή του γειτονικού κράτους θα αναγράφεται ως εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ (FYROM).

Το δίκαιο αίτημα του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κωνσταντόπουλου, αλλά και όλης της ελληνικής αποστολής έγινε αμέσως δεκτό.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η λίστα αποσύρθηκε από την αίθουσα της συνόδου και αντικαταστάθηκε από νέα, δικαιώνοντας το αίτημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της σκοπιανής αποστολής, που είχαν μπει στην αίθουσα συσκέψεων με υπεροπτικό ύφος, αντέδρασαν με ειρωνικά χαμόγελα, όπως άλλωστε συνηθίζουν, αδυνατώντας φυσικά να κάνουν τίποτε άλλο.

ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ