Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πολιτική επιβίωσης Τσίπρα με όπλα από το παρελθόν - Αντεπίθεση απόγνωσης με παροχές και προλήψεις


Από το "Τσοβόλα δώστα όλα" του 1988 και το "λεφτά υπάρχουν" του 2009, φτάσαμε στον "επαρκή δημοσιονομικό χώρο" για δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων και παροχές παντός είδους.

Ύστερα από ... 
 
δέκα χρόνια οικονομικής στα όρια της χρεοκοπίας, από αιματηρή λιτότητα με περικοπές μισθών και συντάξεων, από πρωτοφανή φορολογία, από πλειστηριασμούς κατοικιών και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, στην πρώτη ανάσα, η χώρα κάνει στροφή 180 μοιρών, ξανά προς τον λαϊκισμό.

Εκτιμάται ότι τα ποσά που θα διατεθούν αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνουν το 2% του ΑΕΠ, ποσοστό μεγαλύτερο και από εκείνο της προεκλογικής χρονιάς του 1988, της χρονιάς του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που άνοιξε το "σεντούκι" και μοιράζει δώρα, παροχές και προσλήψεις ,από την υπερφορολόγηση των πολιτών, δεν δείχνει καθόλου πειστικός όταν μιλά για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Όπως λένε στελέχη της ΝΔ "για έναν πρωθυπουργό που ποτέ δεν έχει πει αλήθεια ,να ανοίξει τα χαρτιά του στους πολιτικούς του αντιπάλους, για το χρόνο των εκλογών είναι πολύ παράδοξο" . Άλλωστε , όπως υπενθυμίζουν και το καλοκαίρι του 2015, όταν έσπευσε η αντιπολίτευση να τον στηρίξει και να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο για να μην εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη , είχε βεβαιώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πως δεν θα προσφύγει πρόωρα σε εκλογές . Η υπόσχεση του κράτησε λίγα 24ωρα. Ήταν τότε που ο κ Τσίπρας ζήτησε ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του δώσει προς υπογραφή το διάταγμα με τα καλοκαιρινά τμήματα της Βουλής και τελικά του ζήτησε να υπογράψει το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Ήταν τότε που ο Βαγγέλης Μειμαράκης τον είχε αποκαλέσει "ψευταράκο".

ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ "ΟΠΛΑ" Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να μιλά για κάλπες σε ένα χρόνο, αλλά ξεκίνησε από τώρα ,τη σχεδιασμένη εδώ και μήνες αντεπίθεση του για τις εκλογές. Ήταν γνωστό ότι θα τα δώσει όλα και θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να στριμώξει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να βελτιώσει τη δημοσκοπική του κατάσταση . Στόχος του, μπορεί να λέει πως είναι η νίκη, αλλά στην πραγματικότητα, θέλει να αποτρέψει την πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ και να μπλοκάρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της θεωρίας της δεξιάς παρένθεσης, με μια ισχυρή μειοψηφία στο λαό και τη Βουλή.

Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική των υποσχέσεων, παροχών και προσλήψεων ,που πιστεύει ότι θα του φέρουν αποτελέσματα , πολύ περισσότερο που θα ανακουφίσουν κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που επλήγησαν από την κρίση. Πανάρχαια για την Ελλάδα, πολιτική επιβίωσης αλλά καθόλου προοδευτική , όπως θέλει ο ίδιος να αποκαλεί τον εαυτό του και την πολιτική του. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως ο συνδυασμός παροχών , ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής , παρουσίασης μεγαλεπήβολων σχεδίων με την αναθεώρηση του Συντάγματος και συμφωνιών , που οι ίδιοι αποκαλούν "ιστορικές" με την Εκκλησία αλλά και με τα Σκόπια , θα ανακατέψουν την τράπουλα και θα προσφέρουν στον κ Τσίπρα την πολυπόθητη ...αναζωογόνηση της κυβέρνησης του, που πνέει στα "λοίσθια".

Για τη ΝΔ, η τακτική Τσίπρα να προχωρήσει σ αυτή την άνευ προηγούμενου παροχολογία ,με εξαγγελία δεκάδων χιλιάδων προσλήψεων στο δημόσιο, μαζί με μια επιθετική σκανδαλολογία ,αποκαλύπτει τον πανικό που διακατέχει τον ίδιο και τους συνεργάτες του, καθώς μέχρι σήμερα οι "αντεπιθέσεις" του για να καλύψει το δημοσκοπικό χάσμα έπεσαν στο κενό.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

Αλλά δεν πάνε όλα καλά για τον κ Τσίπρα.

-Η συμφωνία με την Εκκλησία έχει προκαλέσει ήδη εντονες αντιδράσεις, όχι μόνο ανάμεσα στους ιερείς, αλλά και στους μητροπολίτες, που Ιερώνυμος και Τσίπρας ήλπιζαν ότι θα την στήριζαν, αφού αυξάνεται η επιρροή τους στον απλό κλήρο.
-Η απόδοση των αναδρομικών από την άλλη, δεν κρίνεται ικανοποιητική από ένστολους, δικαστικούς και καθηγητές πανεπιστημίου γιατί τα ποσά που θα φτάσουν στις τσέπες τους είναι λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν με το ...κομπιουτεράκι.
-Ενώ στις πρόσφατες εκλογές στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε στην πεμπτη θέση, με πρώτη τη ΔΑΚΕ της ΝΔ και δεύτερη τη Δημοκρατική Συνεργασία του ΚΙΝΑΛ.

Στη αντιπολίτευση εκτιμούν πως οι πολίτες πια είναι δύσπιστοι απέναντι στον κατακλυσμό των παροχών και των προσλήψεων ,καθώς παρόμοιες τακτικές του παρελθόντος, τις πλήρωσαν ακριβά στα χρόνια της μεγάλης κρίσης . Όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ "οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν στην χώρα μας τα "go back madame merkel” και τα "θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο".
Στην Πειραιώς παρακολουθούν να δουν μέχρι που θα φτάσει ο κ Τσίπρας και επισημαίνουν την υποκρισία του, ακόμα και στο θέμα των συντάξεων, που ψήφισε δυο φορές την περικοπή τους,τελευταία, μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο και τώρα "κουνά το δάκτυλο".

Τονίζουν λοιπόν και ξεκαθαρίζουν πως η μη περικοπή των συντάξεων, εάν έρθει στη Βουλή προς ψήφιση, "θα είναι επιτυχία των ίδιων των συνταξιούχων που κατέβαιναν στους δρόμους με αυτό το αίτημα , όταν το Μαξίμου τους έκλεινε την πόρτα , θα είναι πολιτική επιτυχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν την υπόθεση σημαία τους και κατέθεσαν ακόμα και πρόταση νόμου στη Βουλή ,που καταψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ" .

Θά είναι επιτυχία τους, λένε , γιατί κατάφεραν να μεγιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Τσίπρα ,από την εφαρμογή αυτής της αχρείαστης περικοπής , και την ανάγκασαν έτσι να διαπραγματευτεί με τους εταίρους ,προκείμενου να διορθώσει το εγκληματικό της λάθος.

Επισημαίνουν τέλος, πως δεν προκαλεί καμιά έκπληξη τι λέει ο κ Τσίπρας και η παρέα του, γιατί έχουν συνηθίσει να λένε ψέμματα δημόσια, χωρίς καμιά ντροπή.Έφτασε σημειώνουν, ο πρωθυπουργός να δηλώσει πως και ο τελευταίος Έλληνας γνωρίζει πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική και θα βοηθήσει τη Βόρεια Ελλάδα, όταν το 70% του ελληνικού λάου είναι εναντίον της .
Η τακτική Τσίπρα "δώστα όλα τώρα" και η συμφωνία ,που μερικώς αποκάλυψε στη συνέντευξη του στον ALPHA για συνέχιση της στήριξης της κυβέρνησης του από τους ΑΝΕΛ, και μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, κρύβει εκλογές ίσως και γρηγορότερα από τον Μάιο, γιατί τα πολιτικά οφέλη όλων αυτών των ενεργειών δεν θεωρούνται ασφαλή μακροπρόθεσμα.