Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Λίγο πριν το τέλος


Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ

Το 2019 αδιαμφισβήτητα είναι εκλογική χρονιά. Η συγκυβέρνηση των Σύριζανελ, η μακροβιότερη μνημονιακή «πνέει τα λοίσθια». Η συνειδητοποίηση του επερχόμενου τέλους προκαλεί πανικό και σύγχυση στα υπόγεια του Μαξίμου. Παροχολογία, ρουσφέτια και λάσπη τα τελευταία τους όπλα για παραμονή στην εξουσία.
Από ...





την αρχή της διακυβέρνηση τους έδειξαν δείγματα της ανικανότητας τους διχάζοντας τη χώρα με ένα δημοψήφισμα παρωδία και χρεώνοντάς την, τουλάχιστον 100δις μόνο το πρώτο εξάμηνο. Επέβαλλαν capital controls και 3o αχρείαστο μνημόνιο με 10 δις μέτρα επιβάρυνση, 27 νέους φόρους και 21 νέες μειώσεις στις συντάξεις, ενώ παράλληλα υποθήκευσαν τη δημόσια περουσία για 99 έτη.
Τα Πανεπιστήμια έγιναν άντρα ανομίας και η αριστεία-ρετσινιά κατά τα πρότυπα τους. Οι πολίτες πλέον δεν αισθάνονται ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα. Λίγο πριν το τέλος, το πάρτυ καλά κρατεί με διορισμούς ημετέρων στο δημόσιο και ΜΚΟ να πουλούν ανθρωπισμό.
Το παζλ των «επινίκιων» έρχεται να συμπληρώσει η δήθεν μείωση του ΕΝΦΙΑ. Πριν από περίπου 3,5 χρόνια έλεγαν πως ήταν ένας άδικος φόρος που δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται. Τώρα υπόσχονται ότι θα τον μειώσουν κατά 30% και μάλιστα μόνο για τα ακίνητα αξίας μέχρι 60.000 ευρώ. Επί της ουσίας όμως, αυτό δεν ισχύει,καθώς θα αυξηθούν από 1/1/19 οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να πανηγυρίζουν όταν έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση. Πήραν από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφουν το 1.
Ακόμη πανηγυρίζουν ότι προχωρούν στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων κατά μια ποσοστιαία μονάδα από το 29% στο 28%. Είναι εμπαιγμός διότι η κυβέρνηση Σαμαρά με το άρθρο 58 ν 4172/13 είχε μειώσει τον φόρο στο 26% και κατόπιν οι Σύριζανελ με το άρθρο 1 ν4334/15 αύξησαν τον φόρο στο 29%.
Λίγο πριν το τέλος, οι πολίτες δεν πείθονται πλέον από τα ψέματα και την κοροϊδία της συγκυβέρνησης. Αναζητούν την αλήθεια,το αυτονόητο, την ίση ευκαιρία,με πείσμα και κόντρα στις αντιξοότητες της εποχής.
Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ.Κ.Μητσοτάκης χθες στην Πάτρα: ”Xρέος μας είναι αυτόν το θυμό, τον οποίον όλοι αισθανόμαστε και τον αισθάνονται κυρίως οι νέοι που είδαν μια χαμένη οκταετία τα όνειρά τους να συγκρούονται πάνω στα βράχια αυτής της σκληρής πραγματικότητας, να τον κάνουμε όλοι μαζί μια δημιουργική δύναμη αισιοδοξίας. Ας γίνει αυτός ο θυμός ένας δημιουργικός θυμός. Ένας θυμός ο οποίος θα πείσει τους πολίτες, όχι απλά να καταδικάσουν τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην κάλπη, αλλά να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τη δική μας πρόταση. Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια οριστική έξοδο από την κρίση, για μια καλύτερη Ελλάδα με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.”

Γιατι λίγο πριν το τέλος ξαναγεννιέται ο σπόρος της ελπίδας.Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα!

Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ