Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα ντόνατ με μήλο και κανέλα

 
Λαχταριστά και christmassy ντόνατ με μήλο και αρωματική κανέλα

Συστατικά

3 φλ. μηλίτης

1 φλ. ζάχαρη

4 1/2 κ. γλυκού κανέλα

 
 
 
 
3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 φλ. μαύρη ζάχαρη

2 κ. γλυκού baking powder

1 κ. γλυκού αλάτι

1/2 κ. γλυκού baking soda

1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο

6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο

2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 φλ. ηλιέλαιο

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζέστανε τον μηλίτη σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά και άφησέ τον στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την ζάχαρη με μία κουταλιά κανέλα και άφησέ το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την μαύρη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την baking soda, το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κανέλα.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και τον κρύο μηλίτη.

Ρίξε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στερεών και ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα.

Κάλυψε την ζύμη με μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για μία ώρα.

Βγάλε την ζύμη από το ψυγείο, κόψ’ την στην μέση και αλεύρωσε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια.

Πλάσε τα δύο κομμάτια ζύμης σε δύο φύλλα με πάχος περίπου ενάμισι εκατοστό.

Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού, κόψε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.

Έπειτα, με ένα σφηνοπότηρο κόψε το σε κάθε κομμάτι, δημιουργώντας εσωτερικές τρύπες.

Όση ζύμη περισσεύει, ξαναπλάσε την και επανάλαβε την διαδικασία.

Ζέστανε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και δουλεύοντας σε δόσεις τηγάνισέ τα για ένα λεπτό την κάθε πλευρά.

Μετάφερε τα ντόνατ σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για μισό λεπτό και μετά πέρασέ τα από το μπολ με την ζάχαρη και την κανέλα.

Σέρβιρε τα ντόνατ όσο είναι ζεστά.