Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
1 φλιτζ. νερό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
cooklathina
1 φλιτζ. νερό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
cooklathina
λιγότερο από 60 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα
Διαδικασία συνταγής
Ζεματίζουμε τα πράσα για να γίνουν πιο ελαφριά. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα πράσα. Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
Μόλις γίνει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.