Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ζήστε, φέτος, τα πιο ειδυλλιακά Χριστούγεννα στην γραφική Δημητσάνα


Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα χωριά της Αρκαδίας, το οποίο συνδυάζει επιλογές για όλα τα γούστα. Αποτελεί... 

 
 
 
 
 
 
έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τόσο για πολυήμερες εκδρομές, όσο και για μία αδιήμερη απόδραση. Προσφέρεται για extreme sports στον Λούσιο και τον Αλφειό, αλλά και για οικογενειακές εκδρομές.

Ο πετρόκτιστος οικισμός της Δημητσάνας διαθέτει έναν πολύ ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με ατμοσφαιρικούς ξενώνες, εντυπωσιακά μοναστήρια και μικρά πέτρινα σοκάκια με όμορφα γεφύρια και μπαρουτόμυλους.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι η Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, όπου φυλάσσονται σπάνια έγγραφα και κώδικες, και το μικρό Εκκλησιαστικό Μουσείο, στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Σε μικρή απόσταση έξω από το χωριό, υπάρχει το εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο είναι και μοναδικό στην Ελλάδα.

Επίσης, μπορείτε να περιηγηθείτε στο δάσος του Μαινάλου, το οποίο μπορείτε να γνωρίσετε σε μια εκδρομή στα παρακάτω μέρη: Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Δάσος Μαινάλου-Ελάτη-Βυτίνα-Καρκαλού-Δημητσάνα.

Παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά πιάτα και όμορφα καφέ με τζάκια υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό και θα σας προσφέρουν την αίσθηση ενός ταξιδιού στο χρόνο. Στις πλαγιές που «τυλίγουν» την Δημητσάνα θα εντοπίσετε παρέες περιπατητών, αφού από εδώ ξεκινούν πολλά μονοπάτια προς το φαράγγι του Λούσιου και τα μοναστήρια του.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους πέτρινους ξενώνες της περιοχής, καθώς και τις ταβέρνες, τα μαγαζιά με τοπικά προϊόντα και τα cafes και bars.

ΠΗΓΗ