Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Μη μου άπτου

 
Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ

Η μεσαία τάξη στην πατρίδα μας ανέκαθεν ήταν η μεγάλη, κυρίαρχη τάξη. Η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή που οδήγησε την Ελλάδα στην ανάπτυξη, μέσα από τη συλλογική εργασία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η τάξη που πέρασε πολέμους και άντεξε, αλλά και χρόνια οικονομικής ευμάρειας, χαρίζοντας στο ελληνικό κράτος άριστους επιστήμονες, εξιδικευμένους τεχνίτες, εργατικούς δημόσιους υπαλλήλους, δραστήριους ελεύθερους επαγγελματίες, γεωργούς και κτηνοτρόφους με αγάπη για παραγωγικότητα.
Είναι όμως... 







και η τάξη που δοκιμάστηκε σκληρά στα χρόνια της κρίσης και ιδιαίτερα την τετραετία διακυβέρνησης των Σύριζανελ. Όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος μας, κ.Κ.Μητσοτάκης στο 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ: "Η σημερινή κυβέρνηση απεχθάνεται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή."
Άλλωστε,δηλώσεις παλαιότερες των στελεχών της  κυβέρνησης το επιβεβαιώνουν.
Θεανώ Φωτίου: "Όταν λέμε μεσαία τάξη εννοούμε το ανώτατο ατομικό εισόδημα είναι από 7.500-10.000 ευρώ."
Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Μία τετραμελής οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ αντιπροσωπεύει τη μεσαία τάξη."
Επέβαλλαν 29 νέους φόρους και αύξησαν τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι μισθοί σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), μόνο το 2017 μειώθηκαν κατά 3,5%. Οι νέοι εργάζονται για 300 ευρώ, χωρίς ασφάλιση. Η ανεργία έχει αυξηθεί. Επέβαλλαν ακόμη 17 αχρείαστες  περικοπές στις συντάξεις.
Η  φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, όχι μόνο άγγιξε  τη μεσαία τάξη, αλλά την "στραγγάλισε". Απώτερος σκοπός της είναι ο πλήρης έλεγχος των πολιτών  μέσω των επιδομάτων. Όλες οι ηλικιακές ομάδες "αιμορραγούν". Κυρίως όμως τα παιδιά. Το 14% των Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο, σύμφωνα με προσφατο ρεπορταζ της DW. Χιλιάδες νοικοκυριά βασίζονται στα εισοδήματα των παππούδων και των γιαγιάδων. Οι αποταμιεύσεις έχουν εξαφανιστεί, ενώ τα χρέη προς την εφορία αυξάνονται.500.000 Ελληνες εγκατέλειψαν τη χώρα.
Η ΝΔ αγγίζει με ευαισθησία και προστατεύει την ελληνική μεσαία τάξη και οικογένεια. Τον απλό πολίτη, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας μέσα από το πρόγραμμα της και μια βάση για σταθερότητα και ανέλιξη. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αναγέννηση της  χώρας και τις ίσες ευκαιρίες. Πάνω απ'όλα όμως, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον άνθρωπο.
Το τρίπτυχο της ειναι η  μείωση των φόρων, η μείωση των εισφορών και οι πολλές και καλά αμοιβόμενες δουλειές, μέσα απο μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.
Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση με τη στήριξη των πολιτών, θα υπάρξει βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα και θα υπάρξει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Τελικά, καθίσταται σαφές ότι το αντίθετο της φτώχειας  δεν είναι ο πλούτος, αλλά η οικονομική ευμάρεια. Μια κατάσταση που επιτρέπει στον άνθρωπο να ζει με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Η φτώχεια παραμένει ο χειρότερος τύπος βίας και χειραγώγησης. Όταν οι άνθρωποι στερούνται των στοιχειωδών  μέσων για την επιβίωσή τους, δεν είναι παράξενο να στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις και να υιοθετούν ακραίες  αντιλήψεις για την επίτευξη μιας δίκαιης κοινωνίας.
Κανείς όμως πολιτικός ή κόμμα δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα της δήθεν κοινωνικής δικαιοσύνης να "αλείψει" τους πολίτες με το λάδι των κοινωνικών ανισοτήτων και της απαξίωσης των αξιών.
Δεν μας αγγίζετε πλέον κ.Τσίπρα και κ.Καμμένε. Το παρελθόν δεν μας αγγίζει.
Ήμασταν η μεσαία τάξη και θα ξαναγίνουμε.
Το μέλλον δηλώνει παρόν για μια καλύτερη ζωή.
Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα!
Ελλάδα μπορούμε!

Φανή Πατρή
Ιατρός,Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ