Υλικά για 3 άτομα
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
450 γρ. ρύζι Jasmine πλυμένο και στραγγισμένο
60 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ. γ. κάρι
2 κ. γ. αλάτι
100 ml. ζωμό κότας
φρέσκο κόλιανδρο
1 κ. γ. κάρι
2 κ. γ. αλάτι
100 ml. ζωμό κότας
φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε αρχικά το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα ψήνετε μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε το κάρι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
- Προσθέτετε το ρύζι και αλάτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο ρύζι το ζωμό κρέατος, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη.
- Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.