Υλικά
1 φλ. ηλιέλαιο
2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. χυμός πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ. γλ. σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κοφτό κανέλα (αν σας αρέσει μέσα στη ζύμη)
Σιρόπι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ. γλ. σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κοφτό κανέλα (αν σας αρέσει μέσα στη ζύμη)
Σιρόπι
1 φλ. μέλι
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1 ξύλο κανέλας
χυμός από 2 μανταρίνια
καρύδια χοντροκομμένα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3′. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπεικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε. Στο μείγμα λαδιού προσθέτουμε το μισό χυμό πορτοκάλι. Στον άλλο μισό διαλύουμε την σόδα. Μόλις αφρίσει την ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το ξύσμα και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε στο μίξερ για 3′. Δοκιμάζουμε με το χέρι αν πλάθεται η ζύμη, αν δεν κολλάει είναι έτοιμη, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τα μελομακάρονα. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα τα τοποθετούμε και ψήνουμε στους 180C για 20′ – 25′ περίπου.
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι. Από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός το αφήνουμε 5′ να βράσει. Τα μελομακάρονα μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1′ περίπου. Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδι.
ΠΗΓΗ