Το κονιάκ είναι ένα πολύ ευέλικτο spirit που έχει πολλά να δώσει. Το γαλλικό μπράντι λοιπόν ταιριάζει τέλεια και σε cocktail που μέχρι τώρα είχες συνηθίσει με ουίσκι ή τζιν. Δες και πάρε ιδέες.
Old Fashioned
2 μεζούρες κονιάκ
1 κύβος ζάχαρης
2 σταγόνες bitters
Ανακατεύεις σε ένα ποτήρι τη ζάχαρη με τα bitters και μια κουταλιά νερό στο mixing glass. Προσθέτεις το κονιάκ και τον πάγο και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε ένα ποτήρι old fashioned και προσθέτεις φρέσκο πάγο. Γαρνίρεις με μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Sazerac
2 μεζούρες κονιάκ
3 σταγόνες Peychaud’s bitters
1 κύβος ζάχαρης
1 κουταλιά αψέντι
Σε ένα παγωμένο ποτήρι old fashioned βάζεις το αψέντι, και το «ξεπλένεις» με αυτό, χύνοντας όσο περισσεύει. Σε ένα mixing glass ανακατεύεις τη ζάχαρη με τα bitters και μετά προσθέτεις το κονιάκ, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια το σουρώνεις στο ποτήρι με το αψέντι και γαρνίρεις με μια φλούδα λεμονιού.
French 75
1 1/2 μεζούρα κονιάκ
1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
3 μεζούρες σαμπάνια
Ανακατεύεις τα τρία πρώτα υλικά μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και προσθέτεις πάγο. Μετά προσθέτεις τη σαμπάνια και γαρνίρεις με μια φλούδα λεμονιού.
Collins
1 1/2 μεζούρα κονιάκ
3/4 μεζούρας φρέσκος χυμός λεμονιού
3/4 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
3-4 μεζούρας σόδα
Χρησιμοποιείς τα τρία πρώτα υλικά στο σέικερ και τα ανακατεύεις. Μετά τα σουρώνεις σε ποτήρι collins. Προσθέτεις πάγο και στο τέλος τη σόδα.
Manhattan
2 μεζούρες κονιάκ
3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ
2 σταγόνες bitters
Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα mixing glass και σουρώνεις σε ένα coupe. Γαρνίρεις με ένα κεράσι.
ΠΗΓΗ