Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ: ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ...



 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΑΓΗΜΑ... 


Πρωτοφανείς καταστάσεις... Την προηγούμενη Κυριακή στο Ελατοχώρι τελέσθηκε το μνημόσυνο για τα 32 θύματα του Ελατοχωρίου από τους Γερμανούς τον Ιανουάριο του 1944. Εκεί πήγαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, ο Χάρης Τζαμακλής και ο Στέργιος Καστόρης με την συνοδεία κλούβας των ΜΑΤ, περιπολικών και ασφαλιτών. Την κλούβα οι ματατζήδες την στάθμευσαν πιο κάτω, ώστε να μην φαίνεται από τον χώρο του μνημείου και οι αστυνομικοί άρχισαν να ανεβαίνουν με τα πόδια προς το σημείο της τελετής, οι μισοί εκ των αστυνομικών της κλούβας έφεραν όπλα και οι άλλοι μισοί ασπίδες, γκλομπ και περιβολή ματατζήδων.
Στην αρχή...   




ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Γκλάρας, όταν είδε τους φέροντες τα όπλα νόμιζε πως είναι άγημα και ότι ήρθαν για να ρίξουν τιμητικές βολές για τους νεκρούς. Μετά αντιλήφθηκε ότι αυτή η ισχυρή αστυνομική δύναμη που πρώτη φορά εμφανίζεται στο καθιερωμένο μνημόσυνο, ήρθε για να προφυλάξει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τυχόν επεισόδια.
Κατά την κατάθεση στεφάνων θέλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής να καταθέσει στεφάνι, αλλά ο πρόεδρος φοβήθηκε ότι μόλις ακουγόταν κάτι τέτοιο θα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο, αλλά και από τους μαθητές που βρίσκονταν στον χώρο. Και έτσι απέτρεψε τον βουλευτή να βάλει το στεφάνι, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 Ν.