Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Θανάσης Λιακόπουλος: Συγχαρητήρια στον κ. Χιονίδη για τα 2 βραβεία. Συμπτωματικά (;) τα πήρε από μία εκδήλωση στην οποία ο Δήμος Κατερίνης πλήρωσε 2.480 Ευρώ


21.12.2018. Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Αποφασίζεται η καταβολή από τον Δήμο Κατερίνης ποσού 2.480 Ευρώ για συμμετοχή του στην έκθεση «Verde.tec», κατόπιν... 

 
 
 
εισηγήσεως του αντιδημάρχου κ. Νίκου Παπαζιώγα.

15.02.2019. Στο συνέδριο – τμήμα της εκθέσεως «Verde.tec» ο Δήμος Κατερίνης και κ. Σάββας Χιονίδης κερδίζουν 2 βραβεία, για δύο ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία κανείς δεν αναλύει στους δημότες στο σχετικό δελτίο τύπου.

Σχόλιο: Συγχαρητήρια για τα δύο βραβεία. Ευχόμαστε από καρδιάς ο Δήμος μας να κερδίσει βραβεία και σε συνέδρια στα οποία δεν έχει καταβάλλει χρήματα για να συμμετάσχει.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

(Μέσα στην εβδομάδα το πρόγραμμα του συνδυασμού μας για το Περιβάλλον)

Ακολουθεί η σχετική εισήγηση του κ. Παπαζιώγα στο δημοτικό συμβούλιο για την καταβολή του ποσού 2.480 Ευρώ και τη συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στην έκθεση «Verde.tec»:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Κατερίνη 21 Δεκεμβρίου 2018
ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης με περίπτερο στην 3η Διεθνή Έκθεση Verde.Tecγια τις τεχνολογίες περιβάλλοντος

Η 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος αναδεικνύει τις νέες τάσεις στην «κυκλική οικονομία» με τις τεχνολογίες αιχμής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι νέες προσεγγίσεις για την «κυκλική οικονομία» και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να κυριαρχήσουν στη διοργάνωση, η οποία έρχεται να συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέων ευκαιριών για μια αγορά που έχει πολλές προοπτικές και μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Στην 3η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος θα συμμετέχουν ως εκθέτες Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ και αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού, επίσης θα συμμετέχουν οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

· Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.

· Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

· Κατασκευές και επισκευές κτηρίων.

· Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.

· «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.

· Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.

· Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

· Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

· Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

· Αρχιτέκτονες.

· Εργολήπτες.

· Επενδυτές σε ΑΠΕ.

· Μελετητές.

· Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

· Ξένες αντιπροσωπείες.

· Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

Ο Δήμος Κατερίνης προσκλήθηκε να συμμετέχει ενεργά στην εν λόγω Έκθεση με τη λειτουργία Περιπτέρου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, μεταξύ 15 και 17 Φεβρουαρίου 2019.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC–Παιανία.

Το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στην Έκθεση ανέρχεται σε 2.000,00€ συν ΦΠΑ 24% (480,00€), ήτοι συνολικά 2.480,00€. Το κόστος αναφέρεται στην ενοικίαση Περιπτέρου (χωρίς δομή) 20 τετραγωνικών μέτρων, με δύο όψεις.

Η παρουσία του Δήμου Κατερίνης στην εν λόγω Έκθεση κρίνεται επιβεβλημένη, τόσου λόγω του αντικειμένου της (κυκλική οικονομία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τεχνολογίες περιβάλλοντος) όσο και λόγω της δυνατότητας που θα δοθεί στο Δήμο να παρουσιάσει μια σειρά έργων και δράσεων που έχει υλοποιήσει και υλοποιεί και οι οποίες αποτελούν καλές πρακτικές και παραδείγματα για το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στην εν λόγω Έκθεση θα αποτελέσει συνέχεια συναφών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, όπως η πρόσφατη συνδιοργάνωση στην Κατερίνη του ετήσιου συνεδρίου του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης θα συμμετέχει και στο διαγωνισμό GREEKGREENAWARDS 2019 για τις BΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ

Την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης με περίπτερο στην 3η Διεθνή Έκθεση Verde.Tecγια τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC–Παιανία μεταξύ 15 και 17 Φεβρουαρίου 2019, με συνολικό κόστος 2.480,00€.

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης

Παπαζιώγας Νικόλαος