Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ 40 ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟ Σ.ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


Οι κομμουνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ αιχμαλώτισαν και πήραν μαζί τους 2 άοπλους Γερμανούς, οι οποίοι ήταν επιστημονικό προσωπικό στα μεταλλεία χρωμίου της Μόρνας, όταν αυτοί...  






πήγαν να γεμίσουν δοχεία με νερό από μια βρύση που υπήρχε εκεί κοντά. 
Στόχος των κομμουνιστών ήταν να καταλάβουν την εξουσία μετά την αποχώρηση των Γερμανών, για να επιβάλουν σοβιετόδουλη σταλινική δικτατορία, εξοντώνοντας Έλληνες που δεν ήταν κομμουνιστές και όχι να δίνουν μάχες με τον γερμανικό στρατό κατοχής, αλλά να προκαλούνται αντίποινα των κατακτητών κοντά σε χωριά εθνικοφρόνων αντικομμουνιστών πατριωτών.
Οι Γερμανοί μόλις έμαθαν για την αιχμαλωσία των δύο, συνέλαβαν όσους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου βρήκαν μπροστά τους, οι αιχμαλωτισθέντες υπό των κατακτηκτών στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν Αηδημητρινοί, καθώς και μερικούς κατοίκους του Λιβαδίου και τους κατέβασαν στην Κατερίνη, αφού συνέλαβαν επίσης στη συνέχεια και τον πρώην δήμαρχο Κατερίνης Αιμίλιο Ξανθόπουλο, ο οποίος βρίσκονταν μέσα σε ένα κουρείο με σκοπό να τους εκτελέσουν ως αντίποινα, αν οι κομμουνιστές δεν άφηναν ελεύθερους τους δύο Γερμανούς αιχμαλώτους. 
Ο τότε πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου μαζί με άλλους κατοίκους του χωριού πήγαν να συναντήσουν τους υπεύθυνους του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ για να τους παρακαλέσουν να αφήσουν ελεύθερους τους 2 Γερμανούς αιχμαλώτους, ώστε να μην εκτελέσουν οι κατακτητές τους 40 Έλληνες, από τους οποίους δεν ήταν κανένας κομμουνιστής, άλλα όλοι τους ήταν εθνικόφρονες πατριώτες και αντικομμουνιστές, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης.
Η απάντηση των κομουνιστών ήρθε με την σφαγή των 2 Γερμανών αιχμαλώτων και η ακολούθησε η εκτέλεση των 40 αθώων Ελλήνων από τους Γερμανούς κατακτητές τον Φεβρουάριο του 1943 στον Σ.Σταθμό Κατερίνης.
Οι κομμουνιστές αντί να σιωπήσουν, συνεχίζουν να προκαλούν με το να ανακοινώνουν ότι θα οργανώσουν εκδήλωση ως ΠΕΑΕΑ και ΔΣΕ (κομμουνιστοσυμμορίτικος στρατός που αιματοκύλισε την Ελλάδα τα έτη 1946-49) το προσεχές Σάββατο στο μνημείο του Σ.Σταθμού. Οι συγγενείς των θυμάτων και ο δήμος Κατερίνης θα πρέπει να καταδικάσουν μια τέτοια πρόκληση και να απαιτήσουν την ματαίωση αυτής της εκδήλωσης που προσβάλει τη μνήμη των 40 εθνομαρτύρων.
Τώρα, όσον αφορά την επίσημη εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής από τον δήμο Κατερίνης και των συγγενών των θυμάτων θα συνιστούσαμε στον ομιλητή να αναφερθεί στα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, τα οποία μπορεί να πληροφορηθεί από Αηδημητρινούς και Λιβαδιώτες, διότι κάποιοι ομιλητές στο παρελθόν, συμπτωματικά όλοι τους αριστεροί, δεν αναφέρθηκαν στα πραγματικά γεγονότα, αλλά πέρασαν την γραμμή της αριστερής προπαγάνδας, εκμεταλλευόμενοι το βήμα που τους δόθηκε.

Ν.Σ.