Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δικά τους λόγια


Βαγγέλης Περρής

Στο ερώτημα «τι ακριβώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», οι απαντήσεις ποικίλουν και ουδείς θα γίνει σοφότερος αν προσθέσουμε και τη δική μας. Επειδή όμως το ερώτημα παραμένει μετέωρο, αναζητήσαμε την περιγραφή του κυβερνώντος κόμματος στα... 

φωτεινά μυαλά τα οποία διακρίνονται για τη σωστή αριστερή τους τοποθέτηση, διαθέτουν αγνά πολιτικά κριτήρια, έχουν στελεχώσει υπουργεία, μετέχουν σε κομματικές εκδηλώσεις και οι τοποθετήσεις τους αποθεώνονται από τον επιχορηγούμενο αδέσμευτο κομματικό Τύπο και την ανεξάρτητη ΕΡΤ του Παππά.

Ομπρός, σύντροφοι, δείξτε σε όλη την ανθρωπότητα τι σημαίνει Πρώτη Φορά Αριστερά!

Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία με αντάλλαγμα την εξουσία

Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής σ. Άγγελος Τόλκας αναλύει τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν ήταν κατάλληλη στιγμή να ανοίξει το μακεδονικό. Δόθηκε η χρήση του όρου Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα, μακεδονική εθνότητα. Είναι από κομματικά μορφώματα που μοναδικό σκοπό έχουν την κατάληψη της εξουσίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναξιόπιστη ηγεσία 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ σ. Φώτης Κουβέλης με το γνωστό ευθύ, υπεύθυνο και σταράτο λόγο του περιγράφει τον πολιτικό του προϊστάμενο σ. Αλέξη Τσίπρα: «Υπάρχει μια αναντιστοιχία στα όσα λέει, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Τελικά ίσως είχαν δίκιο όσοι δεν εμπιστεύονται την αξιοπιστία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Τσίπρας είναι ένας νεοφιλελές με περικεφαλαία

Η υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σ. Κατερίνα Παπακώστα απευθύνει ανοιχτό tweet (όπως λέγαμε «ανοιχτή επιστολή») προς τον πρωθυπουργό της: «Προς κύριο Τσίπρα. Είστε εφαρμοστής του νεοφιλελευθερισμού! Είναι προφανές ότι από ευρωφοβικός μεταλλαχτήκατε σε παθιάρη ευρωλάγνο».

Ο Τσίπρας είναι αρρωστημένα εγωπαθής

Ο κονφερασιέ των κομματικών εκδηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και πάντοτε ανοιχτός στις πιέσεις για να διοριστεί σε κάποιο υπουργείο, υφυπουργείο, γραμματεία (και γενικά ό,τι κάτσει) σ. Ραγκούσης, φιλοτεχνεί το πολιτικό πορτρέτο του αρχηγού του: «Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας»! Επειδή όμως μπορεί η δήλωσή του να παρερμηνευθεί, σπεύδει να την συμπληρώσει: «Τσίπρας, ο πιο ανέντιμος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης».

Ο Τσίπρας είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Παγκοσμίως!

Ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών σ. Θάνος Μωραΐτης ξεκινάει μεγάλη καμπάνια. «Είμαι ξεκάθαρος. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς. Τελεία και παύλα! Σύντομα θα αποκαλύψω ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Τελεία και παύλα!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους τρομοκράτες

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σ. Τέρενς Κουίκ με τη βοήθεια των θεοτήτων της Σιγκαπούρης περιγράφει το κόμμα του: «Έχετε συνιστώσα λαθρομεταναστών, για να μην αναφέρω τους τρομοκράτες. Όταν συλλαμβάνεται κάποιος για τρομοκρατία, τρέχετε στα δικαστήρια να τον υπερασπιστείτε... Επιτέλους είναι καιρός να σταματήσει η πιπίλα του ΣΥΡΙΖΑ. Προσβάλλομαι προσωπικά όταν ακούω ότι εμείς θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Οι Συριζαίοι είναι ψεύτες και ανίκανοι

Ο υφυπουργός Σ. Τόλκας απευθύνεται στους συντρόφους του. «Σύντροφοι της πρώτης φοράς αριστερά, η ανικανότητά σας σας πνίγει. Απολογηθείτε για τα ψεύδη σας. Προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε την κοινωνία για να μην ασχολείται με την καταστροφική πολιτική σας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ένας θλιβερός πρωθυπουργός μιας θλιβερής κυβέρνησης 

Η αναπληρώτρια υπουργός προ-πο σ. Κατερίνα Παπακώστα κάνει τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων την ψήφισαν».

Τσίπρας σημαίνει νέα μνημόνια

Ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών σ. Μωραΐτης επιδίδεται στην καθιερωμένη ανάλυση της πολιτικής επικαιρότητας. «Όλο το αφήγημα του Τσίπρα για το τέλος των μνημονίων είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Έχουν δεσμεύσει τη χώρα με πολλά μνημόνια, για 100 χρόνια. Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό όσο κανένα άλλο κόμμα. Ο όρος “διαπραγμάτευση με το ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο (είναι επιτυχημένο εύρημα γι’ αυτό το χρησιμοποιεί τακτικά). Αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης».

Ο Τσίπρας έδωσε στον Καμμένο 500 εκατομμύρια

Ο σ. Ραγκούσης παίρνει θέση για την ενδοκυβερνητική κόντρα. «Ο εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφύλιος μέσα σε μια πολιτικά ανήθικη ομάδα. Είναι άξιοι συνεχιστές του άθλιου πολιτικού χτες». Σε επόμενη ανάρτησή του δίνει λεπτομέρειες της αθλιότητας. «Ο Τσίπρας έβαλε πλάτη στον Καμμένο, όταν του έδινε 500 εκατομμύρια με απευθείας ανάθεση. Σε μια πτωχευμένη χώρα!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει τους θεσμούς

Ο σ. Άγγελος Τόλκας, υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, αποκωδικοποιεί το πρόσωπο της κυβέρνησης του στο Δημόσιο και κοινοποιεί τα συμπεράσματά του: «Επαναλαμβάνει συνταγές αποτυχίας. Εκκαθαρίζει ικανά στελέχη που δεν τα θεωρεί δικά της. Δε διστάζει να διαλύσει όσους θεσμούς δεν ελέγχει».

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κουρέλια τους μισθούς

Ο λόγος στον λαό του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, ανεμίζει κόκκινες σημαίες, χορεύει συρτούς και με τη σοφία του αναζητά τον υπεύθυνο της φτώχειας. Τον βρίσκει στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη: «Μισθούς, συντάξεις τα έκανες κουρέλι, άντε και γαμήσου, σύντροφε Κουβέλη». Τελικά πήγε και ορκίστηκε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας βλέπει σαν πειραματόζωα

Ο θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας σ. Σπύρος Δανέλλης γράφει άρθρο για τους συντρόφους του. «Οι θέσεις, οι εκτιμήσεις και οι προθέσεις τους είναι μία επαλληλία προγραμμάτων. Το τι προβάλλεται εξαρτάται από το ποιος ρωτάει, ποιος είναι ο κομματικός στόχος, το ακροατήριο της στιγμής, πόσο έχει ο μήνας και, κυρίως, ποιος απαντάει. Είναι ένα πείραμα της ΣΥΡΙΖΑικής κβαντοπολιτικής, στο οποίο συμμετέχουμε και αποκαλείται ρουλέτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τους Έλληνες

Ο υφυπουργός σ. Θάνος Μωραΐτης νιώθει την ανάγκη να απονείμει Όσκαρ στην κυβέρνηση του. «Της αξίζουν τρία Όσκαρ. Της αποτυχίας, του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ διχασμού».

ΥΓ1: Αγαπητά συριζοτρόλ βάρδιας, παρακαλώ την προσοχή σας. Πριν συνοδεύσετε το άρθρο με διάφορα «ψόφα», σκεφτείτε ότι, αν ψοφούσαν όσοι γράφουν επικριτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν θα υπήρχε άνθρωπος στα κυβερνητικά έδρανα.

ΥΓ2: Πάλι για τα συριζοτρόλ βάρδιας. Μήπως να αντικαθιστούσατε τα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σχόλια με επιθέσεις εναντίον του; Και τα δυο δουλειές είναι, απλώς με τα πρώτα βγάζεις ένα μεροκαματάκι, ενώ με τα δεύτερα σε παίρνουν στην κυβέρνηση.

Ευχαριστώ.

*O Βαγγέλης Περρής είναι δημοσιογράφος