Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Π.Καμμένος και Σ.Θεοδωράκης: Οταν τα απόλυτα «ΤΙΠΟΤΑ» γίνονται ειδήσεις


Αναστάσιος Β. Γκουριώτης

Στην χώρα τις «τιποτολογίας» τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες ασχολούνται ακόμα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πάνο Καμμένο, τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, κάποιον Θεχαρόπουλο, κάποια ΔΗΜΑΡ, κλπ.

Δηλαδή με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν υπάρχει κανένας από αυτούς στην (πραγματική) πολιτική σκηνή της χώρας.

Μόνο...  

 
 
 
για τα συστημικά media που ασχολούνται με την γνωστή παρέα του ΤΙΠΟΤΑ και τους δημοσιογράφους (τρομάρα τους) που υποτίθεται ότι καλύπτουν «γεγονότα» έχουν σημασία αυτά.

Στο πραγματικό εκλογικό σώμα, Θεοδωράκης και Καμμένος αυτή την στιγμή, απλά δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και το Ποτάμι με τους ΑΝΕΛ.

Ζήτημα αν και τα δύο «κόμματα» συγκεντρώνουν μαζί το 2%.

Το pronews.gr να κατέβει στις εκλογές, μόνο του, 3% θα πάρει!

Προϊόντα των Μνημονίων και του συστήματος και οι δύο. Ο Σ.Θεοδωράκης δημιουργήθηκε για να συγκρατήσει τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και γα να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη φάση.

Για 15% τον προόριζαν. Τρίτο κόμμα έλεγαν (το «τρίτο» πήρε τελικά). Αποστολή εκτελούσε.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε όταν ο Σ.Θεοδωράκης εκχώρησε την Μακεδονία, αφού πρώτα «φλερτάρισε» έντονα με τη ΝΔ. Τώρα, τέλος, «κάηκε».

Τα επόμενα χρόνια θα κάνει τον περισπούδαστο αναλυτή και σχολιαστή και φυσικά πάντα θα είναι προστατευμένος από το σύστημα που εκχώρησε την μεγαλύτερη ιστορική και πολιτική κληρονομιά του πλανήτη στο αλβανο-σλαβικό συνονθύλευμα των Σκοπίων.

Αντίστοιχη είναι και η ιστορία με τον Πάνο Καμμένο.

Οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν ως το κόμμα «δεξιότερα της ΝΔ» για να κόψουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής και να απορροφήσουν τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους που δεν συγχώρησαν την απίστευτη «κωλοτούμπα» του Α.Σαμαρά την 1η Νοεμβρίου του 2011, οπότε από «αντιμνημονιακός» έκανε την περίφημη δήλωση «Θα σεβαστούμε όλες τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου»!

Περίπου 10% πήρε Π.Καμμένος τον Μάϊο του 2012. Στο 7% ήταν η Χρυσή Αυγή. Είχαν σχεδόν το ίδιο ποσοστό με τον Α.Σαμαρά και τη ΝΔ που δεν κατάφερε να φτάσει ούτε το 19%!

Θρίαμβος της δεξιάς;

Αμ, δε! Το pronews.gr είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Σάρωσε η δεξιά: Στο 17% ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή!» το βράδυ των εκλογών.

Το πρώτο τηλέφωνο που δέχθηκα ως διευθυντής του μέσου την επομένη των εκλογών, στις 8 το πρωί και με ξύπνησε (αφού είχαν κοιμηθεί στις 04.00 τα ξημερώματα), ήταν του Πάνου Καμμένου: «Αλλαξε τον τίτλο σε παρακαλώ. Οι ΑΝΕΛ δεν είναι δεξιό κόμμα»!

«Πώς είπατε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;» θα μπορούσα να απαντήσω όπως λέει και στίχος του τραγουδιού της Κ.Στανίση, ενθυμούμενος την πύρινη «δεξιά» ρητορική του Π.Καμμένου προεκλογικά, αλλά δεν είπα τίποτα γιατί δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη από το σοκ.

Εν συνεχεία ο «αντισυστημικός» Πάνος Καμμένος πήγε στην προεδρία της Δημοκρατίας και έθεσε ως βασικό όρο για να συμμετάσχει στην επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση: Να πάρει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εδωσε κι ένα πρόχειρο χαρτάκι με τα αιτήματα.

Διέρρευσε (σιγά μην και δεν διέρρεε) το αίτημα και το χαρτάκι, έγινε χαμός, άρχισαν οι τριγμοί στους αγνώστου ταυτότητος ΑΝΕΛ, «βούτηξε» στις εκλογές του Ιουνίου ο Πάνος στο 5%.

Με το ζόρι πέρασε το 3% τον Ιανουάριο του 2015 και με ακόμη πιο ζόρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Αλλά η δουλειά είχε γίνει: Η ιστορία έγραψε ότι ήταν ο μακροβιότερος υπουργός Εθνικής Αμυνας μετά τον Αβέρωφ (δεν ήταν κακός υπουργός, παρ'όλα αυτά).

Η αποστολή εκτελέστηκε για τον Π.Καμμένο, όταν αρνήθηκε να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν την υπογραφή των Πρεσπών. Από τότε πολιτικά δεν υπάρχει.

Τα πρόδωσε όλα: Μακεδονία, ιδεολογία, παράταξη.

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν. Τον προδότη ουδείς...