Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια


Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ

Η ελληνική οικογένεια αποτελεί το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Στα χρόνια της κρίσης δοκιμάστηκε σκληρά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης των Σύριζανελ, όπου δόθηκε βαρύτητα στο πελατειακό-κομματικό κράτος, αδιαφορώντας για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η...






ΝΔ, η μεγάλη λαϊκή, πατριωτική παράταξη δίνει προτεραιότητα στην ελληνική οικογένεια με μια σειρά από σύγχρονες πολιτικές.

Α.ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

-2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται.

-Αύξηση 1000 ευρώ στο αφορολόγητο για κάθε παιδί.

-Ειδικό οικονομικό βοήθημα σε περίπτωση γέννησης παιδιού εντός 30 μηνών από την προηγούμενη γέννα.

-Όλα τα βρεφικά είδη πρώτης ανάγκης θα υπαχθούν σε χαμηλό φορολογικό συντελεστή.

-Ανάδειξη του ρόλου των δημόσιων μαιευτηρίων και επανεξέταση του πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τα υπογόνιμα ζευγάρια.

-Αύξηση του αριθμού των εισαγγελέων ανηλίκων, ούτως ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες υιοθεσιών.

– Δυνατότητα επιλογής του χρόνου κατά τον οποίο θα γίνει χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

– Προστασία των μονογονεϊκών οικογενειών.

– Επέκταση της προστασίας από απόλυση,από τους 18 στους 24 μήνες μετά τον τοκετό και επέκταση της ρύθμισης στους πατέρες, μόλις ανακοινώνουν στην εργασία τους ότι οι γυναίκες τους κυοφορούν.

– Δημιουργία προγράμματος στήριξης όσων επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά από διακοπή για την ανατροφή τέκνων ή την βοήθεια ηλικιωμένων.

– Εισαγωγή της τηλε-εργασίας και της ημιαπασχόλησης στο Δημόσιο για τους νέους γονείς που το επιθυμούν.

Β.ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

-Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, η οικογένεια του θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, το οποίο και θα μπορεί να εξαργυρώνει σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.

-Επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές.Ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου.

-Δημιουργία ενός Πρότυπου και ενός Πειραματικού σχολείου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, ξεκινώντας από τις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχα, ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων σε αντιπροσωπευτικές περιοχές, τα οποία θα συνεργάζονται με επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

-Όλοι οι μαθητές αποκτούν πιστοποιητικό βασικών γνώσεων πληροφορικής μέχρι την Α' Λυκείου, ενώ μέσα στα σχολεία θα προσφέρεται εκμάθηση ξένων γλωσσών και χορήγηση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.

-Μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ώστε όλοι οι νέοι να έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

-Δημιουργία, για διακεκριμένους νέους Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και για εκείνους που παραμένουν στη χώρα, ειδικών θέσεων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.

Γ.ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

– Επαναφορά των επιδομάτων πολυτέκνων στα προ του ν. 4512/2018 επίπεδα.

-Παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους Δήμους για την στήριξη πολυμελών οικογενειών.

– Έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και επανεξέταση των τεκμηρίων, έως την ενηλικίωση των τέκνων. Οι προβλέψεις για την απόκτηση αυτοκινήτου που ισχύουν για τους πολυτέκνους θα επεκταθούν και στις τρίτεκνες οικογένειες.

– Αύξηση του αφορολογήτου για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Δ.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

-Για εισοδήματα εως και 10000 μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9%,από 22% που ειναι σήμερα.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης.

-Αύξηση του κατώτατου μισθού διπλασια από την αύξηση του ΑΕΠ.

-1 δις ευρώ για την στήριξη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

-Ρύθμιση των κόκκινων δανείων με το πρόγραμμα «δεύτερη ευκαιρία». Όσοι χρωστούν εως και 3000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ τον μήνα.

-Όσοι πολίτες είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων,εύλογη μείωση επιτοκίου.

-Προγράμματα κατάρτισης (πχ. χρήση νέων τεχνολογιών) των ατόμων άνω των 55 ετών ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

-40 εως και 50% έκπτωση φόρου της συνολικής δαπάνης, κυρίως για τα φτωχότερα νοικοκυριά, για εργασίες που αφορούν την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της υφιστάμενης κατοικίας τους.

-Στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικογένειας δίνοντας κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με έναν ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα, με τη δημιουργία «αγροτικών συλλογικών σχήματων» και με ευνοϊκή φορολογία στο 10% .

Ε. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

-Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.

-Μείωση εισφοράς για την κύρια σύνταξη από 20% που είναι σήμερα στο 15%.

-Εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού συστήματος με ένα σύστημα τριών πυλώνων.

Πρώτος αναδιανεμητικός πυλώνας: εθνική σύνταξη και αναλογική σύνταξη με βάση τις εισφορές στον «κοινό κουμπαρά».

Δεύτερος κεφαλαιοποιητικός πυλώνας:εισφορές των νέων εργαζόμενων σε έναν «ατομικό κουμπαρά» που θα έχει αποθεματικό,το οποίο θα φέρνει αποδόσεις.

Και έναν τρίτο πυλώνα εθελοντικό που αφορά την ιδιωτική ασφάλιση.

Ζ.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

-Πρόσβαση στην υγεία για όλους!

-Προληπτική ιατρική και προαγωγή της υγείας,ήδη από το σχολείο.

-Διεισδυση της ψηφιακής υγείας και τεχνολογίας στην υπηρεσία της ελληνικής οικογένειας. Ψηφιακή κατάρτιση των ηλικιωμένων, ώστε να μπορούν να αυτοεξυπηρετιούνται. Η ψηφιακή ενασχόληση μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης και άνοιας.

Στην εξαιρετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ,στις 19/02 με την παρουσία της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ,κ.Μαρέβας Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε μεταξύ των άλλων και το πρόγραμμα «1 στα 5» που στόχο έχει τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της ΝΔ,κ.Κυριάκος Μητσοτάκης:«Δεν είμαστε δεσμευμένοι τόσο σκληρά από ευρωπαϊκές πολιτικές που δεν μας επιτρέπουν να χαράξουμε άλλο δρόμο. Διότι, ξέρετε, το ακούω και αυτό το επιχείρημα: “Τι να κάνει, μωρέ, η Νέα Δημοκρατία, είναι δεσμευμένη, λίγο πολύ όλοι τα ίδια θα κάνουν”. Όχι, φίλες και φίλοι: δεν θα κάνουμε τα ίδια! Άλλη πολιτική θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στην οικονομία, άλλη στην παιδεία, άλλη στην υγεία, άλλη στην ασφάλεια, άλλη στο κοινωνικό κράτος!»

Για τη ΝΔ η καλύτερη κοινωνική πολιτική ειναι δουλειές,δουλειές,δουλειές!!!Πολιτική ισορροπημένη και κοστολογημένη, με ίσες ευκαιρίες για όλους και σεβασμό στο μόχθο του Έλληνα φορολογούμενου. Πολιτική που στηρίζει και αναζωογονεί τις «ρίζες» της ελληνικής κοινωνίας.

Για τη ΝΔ η ελληνική οικογένεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης του ελληνικού έθνους, αλλά και στυλοβάτης της σημαίας των Ελλήνων.Είναι τα πάντα!

Για μια καλύτερη ζωή! Για μια δυνατή οικογένεια!!!

Αξίζουμε καλύτερα! Μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε!

Φανή Πατρή
Ιατρός, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ