Ο καθένας το φαγητό του μέσα στο αεροπλάνο! Όχι δεν το κάνουν για να έχουν ποικιλία στα γεύματα και να μην βαριούνται ούτε για να τρώει κάποιος καλύτερα από τους άλλους…
Σύμφωνα με τον Independent, στόχος αυτού του άγραφου κανόνα είναι να αποφευχθεί η πιθανή τροφική δηλητηρίαση και των δύο πιλότων. Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της Virgin Atlantic, αν τύχει και οι δύο επιλέξουν το ίδιο μενού, οι αεροσυνοδοί οφείλουν να ενημερώσουν τον κυβερνήτη, ο οποίος θα αποφασίσει για το τι τελικά θα γίνει. Εάν εγκρίνει να φάνε το ίδιο γεύμα, τότε θα πρέπει έστω να το καταναλώσουν σε διαφορετικούς χρόνους, ώστε να μην ασθενήσουν ταυτόχρονα σε περίπτωση που το πιάτο τους περιέχει κάποιο αλλοιωμένο υλικό. Έτσι θα υπάρχει πάντα τουλάχιστον ένας για να πιλοτάρει το αεροσκάφος με ασφάλεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα έχει συμβεί το απίθανο, δηλαδή το φαγητό του αεροπλάνου να είναι δηλητηριασμένο. Το 1975 στην πτήση της Japan Airlines από Τόκιο για Παρίσι, μία αεροσυνοδός και 196 από τους 343 επιβάτες αρρώστησαν λόγω τροφικής δηλητηρίασης από μολυσμένο χοιρινό σε ομελέτα. Όταν έφτασαν στην Κοπεγχάγη, 143 από αυτούς μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ευτυχώς οι πιλότοι δεν είχαν καταναλώσει το ίδιο γεύμα και έτσι μπόρεσαν να προσγειώσουν το αεροσκάφος με ασφάλεια. Ο υπεύθυνος για το catering της Japan Airlines βέβαια θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο και αυτοκτόνησε.