Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η ημερίδα για τον ν.4513/2018 για τις ενεργειακές κοινότητες.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην αίθουσα του επιμελητηρίου Πιερίας, όπου αναλύθηκαν οι λεπτομέρειες για την δημιουργία, αλλά και τις ωφέλειες που προκύπτουν απο την ίδρυση μιας ενεργειακής κοινότητας.
Πρόκειται για...  

  
 
μορφές αστικών συνεταιρισμών, οπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, καθώς και Ο.Τ.Α 1ου και 2ου βαθμού.
Οι Ε.Κ θα μπορούν να παράγουν, να αποθηκεύουν, να διαθέτουν στα μέλη τους ή και να πωλούν ηλεκτρική, θερμική, ψυκτική ενέργεια, να αναπτύσσουν δίκτυο και να εκμεταλλεύονται υποδομές εναλλακτικών καυσίμων, ακόμη και να προμηθεύουν τα μέλη τους με ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Θα μπορούν ακόμη να λειτουργούν για κοινωφελείς σκοπούς, ιδιαίτερα από τους Ο.Τ.Α, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καταπολέμηση τής ενεργειακής φτώχειας.
 
 
 
Όπως ανακοινώθηκε, ο σύλλογος φωτοβολταϊκών Ν.Πιερίας, ξεκίνησε ήδη την διαδικασία για την ίδρυση της πρώτης Ε.Κ και γι αυτόν τον σκοπό θα λειτουργήσει γραφείο στο Επιμελητήριο Πιερίας, από 1/3/19 μέχρι 30/3/19, για να μπορεί όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην Ε.Κ, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου, της πανελλήνιας ομοσπονδίας ηλεκτρικής ενέργειας και τού συλλόγου φωτοβολταϊκών Ν. Πιερίας.

Τόκας Αστέριος
Μέλος Δ.Σ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Πρόεδρος Σ.Π.Η.Ε.Φ. Ν.Πιεριας