Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ο Πολάκης παραδίδει μαθήματα… μέσω Facebook


Γιώργος Μιχαηλίδης

Είναι αλήθεια, ο κ. Πολάκης, το προσπαθεί και ερεθίζει τους δημοσιογράφους να ασχολούνται μαζί του. Το πετυχαίνει, όμως, και μέσω αυτής της έκθεσης προβάλει τα έργα και τις ημέρες του στο υπουργείο Υγείας.

Δεν μας συμπαθεί πάντως και αυτό φαίνεται με την πρώτη ευκαιρία αφού ο ίδιος από την μία απειλεί να μας θάψει κάτω από την γη ενώ από την άλλη αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις με το αιτιολογικό «και ποιος είσαι εσύ». Κοιτώντας... 

λίγο έξω από τα σύνορά μας, βλέπεις πως ο υπουργός Υγείας αξιοποιεί τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις των λαϊκιστών ανά τον κόσμο. Προβάλλει έναν εχθρό και δια της στοχοποίησής του εξωραΐζεται η ανικανότητά του ή η αγένειά του.

Γιατί είναι πραγματικά αγένεια, να μην σέβεται τους γύρω του και να καπνίζει σε κλειστούς χώρους γράφοντας τον αντικαπνιστικό νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Τι να κάνει, όμως, και ο ίδιος αφού λέγε-λέγε κάποια στιγμή θα πει και παρόλες, όπως αυτή σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό η φωτογραφία που έγινε viral τραβήχτηκε μετά το τέλος συνάντησης στο υπουργείο. Και τι σημαίνει αυτό; Μήπως υπάρχει κάποια διάταξη που να ορίζει πως το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους μόνο κατά την διάρκεια των συναντήσεων; Η απάντηση είναι, όπως θα περιμένατε όλοι σας, αρνητική.

Απλώς ο κ. Πολάκης μέχρι εκεί φτάνει να σχολιάσει και χρησιμοποιεί παιδαριώδη επιχειρήματα προκαλώντας το θυμικό των γενίτσαρών του που του σχολιάζουν στις αναρτήσεις του. Κανείς δεν έψεξε τον υπουργό γιατί καπνίζει. Δικαίωμά του είναι να κάνει ό,τι θέλει με την υγεία του και θα τον χειροκροτήσουμε όταν το κόψει (όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα κάνει).

Ο υπουργός πρέπει να καταλάβει πως ο ίδιος δίνει το παράδειγμα και πως προπάντων είναι θέμα σεβασμού του συνανθρώπου του να μην καπνίζει στο εσωτερικό ενός δημοσίου κτηρίου.

Τώρα, αν ο ίδιος θέλει μόνο να μαζεύει ψηφαλάκια ας αρκείται στο να απαντά στον Βιτένις Αντριουκαΐτις μέσω Facebook.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr