Ο γνωστός βρετανός σεφ Jamie Οliver έχει καταλήξει σε μια δική του μέθοδο για το μπάρμπεκιου.
Αφού...
Αφού...
παραδεχτεί πως κι εκείνος συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που δεν τα πάνε καθόλου καλά με την ψησταριά, ψάχνει να βρει μικρά μυστικά για τα κάρβουνα μπας και περισώσει την τιμή του.
Και ένα από αυτά έχει να κάνει με τη σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει η θράκα πριν πετάξεις το κρέας πάνω. Ο καλύτερος τρόπος είναι με τη γυμνή μας παλάμη, λέει, την οποία κρατάμε 12 πόντους πάνω από τα κάρβουνα για να δούμε πόσο μπορούμε να την αφήσουμε πάνω από τη φωτιά χωρίς να τσουρουφλιστούμε.
6 δευτερόλεπτα = χαμηλή θερμοκρασία
4 δευτερόλεπτα = μεσαία θερμοκρασία
2 δευτερόλεπτα = υψηλή θερμοκρασία
Λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα = νοσοκομείο
Αυτό που θέλουμε από τη θράκα είναι να είναι τα κάρβουνα ζεματιστά, να λαμποκοπούν από θερμότητα. Αυτή είναι η πιο ομοιόμορφη και επιθυμητή θερμοκρασία…
Και ένα από αυτά έχει να κάνει με τη σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει η θράκα πριν πετάξεις το κρέας πάνω. Ο καλύτερος τρόπος είναι με τη γυμνή μας παλάμη, λέει, την οποία κρατάμε 12 πόντους πάνω από τα κάρβουνα για να δούμε πόσο μπορούμε να την αφήσουμε πάνω από τη φωτιά χωρίς να τσουρουφλιστούμε.
6 δευτερόλεπτα = χαμηλή θερμοκρασία
4 δευτερόλεπτα = μεσαία θερμοκρασία
2 δευτερόλεπτα = υψηλή θερμοκρασία
Λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα = νοσοκομείο
Αυτό που θέλουμε από τη θράκα είναι να είναι τα κάρβουνα ζεματιστά, να λαμποκοπούν από θερμότητα. Αυτή είναι η πιο ομοιόμορφη και επιθυμητή θερμοκρασία…