Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Γιώργος Παπαδημητρίου: Μετονομασία της οδού Θεσσαλονίκης σε οδό Παύλου Μελά, τοποθέτηση ανδριάντα του Μακεδονομάχου στην είσοδο της πόλης μας + μουσείο

 
Ένας από τους πιο κομβικούς δρόμους της πόλης μας, η οδός Θεσσαλονίκης, παραμένει παρατημένος εδώ και αρκετό καιρό. Όλες οι εισηγήσεις στο παρελθόν προς την απερχόμενη διοίκηση δεν εισακούστηκαν και ουσιαστικά μία από τις εισόδους της πόλης μας παρουσιάζει σήμερα εικόνα που δεν της αρμόζει. Πρόσφατα...  

 
 
 
και μετά από τις καταγγελίες πολιτών αλλά και του συνδυασμού μας, στρώθηκε «βιαστικά και πρόχειρα» καινούρια άσφαλτος που λογικά θα μείνει σε καλή κατάσταση μέχρι τις εκλογές. Μετά;

Ο δημοτικός μας συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» δούλεψε και μελέτησε αρκετά το θέμα, ζητώντας τη γνώμη και δεκάδων δημοτών. Έτσι σήμερα καταθέτουμε τη δημόσια πρότασή μας για τη ριζική αλλαγή αυτής της περιοχής της Κατερίνης:

1. Μετονονομασία της οδού Θεσσαλονίκης σε λεωφόρο Παύλου Μελά, για να θυμίζουμε καθημερινά σε όλους έναν από τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

2. Τοποθέτηση ανδριάντα μεγάλων διαστάσεων στην είσοδο της πόλης μας, αντικαθιστώντας το μικρό μνημείο για τις Πιερίδες Μούσες που δυστυχώς δεν μας αντιπροσωπεύει πλέον ως πόλη. Προτείνουμε εθνικό διαγωνισμό για το συγκεκριμένο μνημείο, το οποίο θέλουμε να έχει ύψος τουλάχιστον 6 μέτρα, έτσι ώστε να γίνει σημείο αναφοράς και αξιοθέατο της πόλης.

3. Δημιουργία μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο κέντρο της πόλης, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν ακόμη λόγο επίσκεψης της πόλης.

4. Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη ριζική ανακατασκευή και αναμόρφωση της νέας λεωφόρου Παύλου Μελά, λαμβάνοντας υπόψη και τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, αλλά και τον χώρο που δραστηριοποιείται η Εθελοντική Ομάδα Δράσης.

5. Αλλαγές στις χρήσεις γης στην περιοχή, έτσι ώστε να γίνει ένας νέος πόλος ανάπτυξης της πόλης, μιας και υπάρχει και ο χώρος και η κομβική θέση.

Με σεβασμό στον Παύλο Μελά και όλους τους Μακεδονομάχους μας, καταθέτουμε τη σημερινή πρόταση, την οποία θα προτείνουμε προς ψήφιση και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αν δεν υλοποιηθεί από την απερχόμενη πλειοψηφία, θα την υλοποιήσουμε εμείς, με την εμπιστοσύνη των δημοτών μας στις εκλογές της 26ης Μαϊου.

Όλοι Μαζί θα αλλάξουμε τον Δήμο μας! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!

Δημοτικός συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Γιώργος Παπαδημητρίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Θανάσης Λιακόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης