Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Συνταγή για κανταϊφοκασερόπιτα


ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο καταΐφι

300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

300γρ. Κασέρι τριμμένο

 
 
 
 
100γρ. Κρέμα γάλακτος

500γρ. Γάλα

2 Αυγά

200γρ. Βούτυρο λιωμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξάνουμε το καταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ.

2. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο καταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο.

3. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

4. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό καταΐφι στο σκέυος.

5. Έπειτα απλώνουμε τα τυριά απο πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη.

6. Καλύπτουμε με το άλλο μισό καταΐφι και πιέζουμε ελαφρα τις άκρες.

7. Περιχύνουμε το μείγμα γάλα-κρέμα απο πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει.

8. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά.

9. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

10. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com