Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ο Δικαστής Πολάκης


Βαγγέλης Περρής

Το 1882 ο Roy Bean μετέτρεψε μία άμαξα σε σαλούν και ακολούθησε τις γραμμές του τρένου που μέτρο με το μέτρο αγκομαχούσε να διασχίσει την Άγρια Δύση. Θέλοντας να αβγατίσει τη δουλειά, αυτοσυστήθηκε σαν γιατρός και μαζί με το ουίσκι προσπάθησε να πουλήσει ένα μαντζούνι δικής του κατασκευής, διαφημίζοντάς το... 

 
 
 
σαν φάρμακο που θεραπεύει όλες τις αρρώστιες. Αντί να τις θεραπεύσει, τις πολλαπλασίασε, αλλά κανένα πρόβλημα.

Έριξε με ευκολία την ευθύνη στους κανονικούς γιατρούς που σαμποτάρουν την εναλλακτική ιατρική! Οι μεθυσμένοι εργάτες του σιδηροδρόμου τον πίστεψαν, φώναξαν «να δικαστούν οι συστημικοί παλιογιατροί» και τότε ο Roy Bean κατάλαβε πως αυτή δουλειά έχει παντεσπάνι. Άρχισε λοιπόν να βγάζει λόγους περί Αξιοπρέπειας και Δικαιοσύνης, την οποία προσφέρθηκε να υπηρετεί ο ίδιος, μετατρέποντας το σταθερό πλέον σαλούν του σε δικαστήριο.

«Ο νόμος δυτικά του Πέκος» έγραψε με κάρβουνο στην πρόσοψη της παράγκας του και δίπλα τοποθέτησε άλλη μία πινακίδα. «Υποχρεωτική κατανάλωση μπίρας κατά τη διάρκεια των δικών». Τους κατηγορούμενους τους επέλεγε συνήθως ο ίδιος, με στόχο να φέρνουν πελατεία, και ανάλογα με τις παραγγελίες έβγαζε την απόφασή του. Αθώωνε όσους γέμιζαν το μαγαζί, καταδίκαζε αυτούς που για χατίρι τους δεν ανοιγόταν ούτε μία κάσα ουίσκι.

Το παράξενο με τον Roy Bean είναι ότι έδειχνε την αυστηρότητά του σε όσους παρέβαιναν τον αντικαπνιστικό νόμο, τον οποίο είχε επιβάλει γιατί είχε άσθμα. Αυτή είναι και η διαφορά του με τον σ. Πολάκη.

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ

Στις 24 Μαΐου 2015, η κ.Πολάκη εντοπίζεται από τραυματιοφορέα να αποσπά φάρμακα-ναρκωτικά από το κιβώτιο ναρκωτικών στον χώρο ανάνηψης της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στην απολογία της παραδέχεται: «Απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την Αναισθησιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 24 Μαΐου 2015», ενώ αναφέρει ακόμη: «Τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκα την εξαδέλφη μου, η οποία νοσηλευόταν ως λεχωίδα στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Αποχωρώντας αποφάσισα να μεταβώ στον χώρο των χειρουργείων προκειμένου να προμηθευτών 1 ή 2 αμπούλες υοσκίνης για προσωπική μου χρήση (λόγω κωλικοειδούς άλγους δεξιάς υποχόνδριας χώρας)... Τότε δυστυχώς αντέδρασα παρορμητικά και υπεξαίρεσα ένα κουτί που περιείχε μερικές αμπούλες πεθιδίνης».

Ο ξάδερφος υπουργός μελετά τα στοιχεία και ανακοινώνει στο twitter την απόφασή του (σεβόμαστε τον τρόπο γραφής του αγωνιστή): «Στην οικογενεια μου την ευρυτερη δεν εχουμε βγαλει ουτε λαμογια ,ουτε ληστες ,ουτε δολοφονους ,ουτε δοσιλογους ,ουτε ναρκομανείς...Είμαστε 2 γιατροι (εγω και η νεκταρια-βαγγελιω), 2 δασκαλοι,1 πολιτικος μηχανικος ,1 ηλεκτρολογος μηχανικος,1 καθηγητης ,1 Α μηχανικος του εμπορικου ναυτικου,1 νοσηλευτρια τει προισταμενη σε μεθ,1 ψυκτικος απο τεχνικη σχολη ,1 στελεχος τουριστικων επιχειρησεων. ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ και να ριξετε αξιοποιώντας τη σποραδικη χρηση οπιοειδους αναλγητικου απο ενα ανθρωπο που εχει δυο σοβαροτατες νοσηλειες στη ζωη του με πολυημερη παραμονη σε μεθ και πασχει απο χρονιο πονο λογω των κακωσεων ,ουτε αυτον θα βγαλετε ναρκομανη ουτε εμενα “νονο” που συγκαλύπτει….ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ

Φωτιά στο Μάτι. Εκατό Άνθρωποι καίγονται. Ο υπουργός είναι ευχαριστημένος γιατί «λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα». Όταν αποδεικνύεται ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ο σ. Παυλής συγκρίνει τον αριθμό των θυμάτων με την αντίστοιχη τραγωδία της Καλιφόρνια και, διά της τόσο ταιριαστής με την περίπτωση ειρωνείας, βγάζει αθωωτική απόφαση για τη σ. Δούρου: «Rena Dourou ακόμα να παραιτηθείς; Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρους στη Καλιφορνια!Γιατι δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;Υγ.Τα οσα έχετε κανει δυο μήνες τωρα εσείς ως περιφέρεια και το Υπ Υποδομων στο Μάτι γιατι άραγε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λεει;Μόνο τις μερες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη».

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ

Ο Κώστας Συνολάκης με ειδικότητα στη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και στην Παράκτια Μηχανική, μελετά τα στοιχεία που οδήγησαν στην τραγωδία που προξένησε η φωτιά στο Μάτι και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες δεν έκαναν καλά τη δουλειά που τους έτυχε στη βάρδια. Ο πολύ πιο ειδικός στο θέμα σ. Πολάκης συστήνει δική του εξεταστική επιτροπή, την οποία αποτελεί μόνος του, και απαγγέλει κατηγορίες κατά του Συνολάκη. Προκειμένου μάλιστα να αναλάβουν άμεσα δράση οι Δυνάμεις της Σοσιαλιστικής Τάξης, δίνει και τη διεύθυνση του καταδικασμένου (συνεχίζουμε να ακολουθούμε τον τρόπο γραφής του σ. Υπουργού): «Κύριε Συνολάκη!!!! Πριν κάνετε μαθήματα σε άλλους για τη φωτιά κανονίστε να καθαρίσετε το στύλο της ΔΕΗ έξω απο το σπίτι στη (εδώ δίνει ακριβή διεύθυνση) απο τα Φυτα και τις κρεββατινες σας γιατι κινδυνεύετε απο ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βροχής η απο φωτιά σε περίπτωση ζέστης. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν ξερω αν θα προλάβετε να εκκενώςετε το σπίτι σας σε 30-55 λεπτά ......,,,»

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ

Εδώ τα λόγια είναι περιττά: «Γιατί η κυρία Μ.(αναφέρει το πλήρες ονοματεπώνυμο) ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis; Γιατί η κυρία Μ.,(αναφέρει το πλήρες ονοματεπώνυμο) ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) τα μέλη της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ;Γιατί η κυρία Α.(αναφέρει το πλήρες ονοματεπώνυμο) αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος «δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον έλεγχο για το πόθεν έσχες πολλών μελών της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων; Γιατί οι εισαγγελείς διαφθορά Ν. και Κ. (αναφέρει τα πλήρη ονοματεπώνυμα) δεν έχουν ολοκληρώσει την προανάκριση κατά του κ. Σ(αναφέρει το πλήρες ονοματεπώνυμο) ,που όπως υποστηρίζει, έκανε διαρροές που οδήγησαν στην πτώση της μετοχής της Πειραιώς».

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΝΕΚΡΟΥ

Ο σ. Παυλής είχε «αποκαλύψει» τη σχέση του απελθόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη με δημόσιο οργανισμό. Η δίκη έγινε μετά θάνατον και το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι «αποκαλύψεις» ήταν τζούφιες. Ο υπουργός διορθώνει την απόφαση υποδεικνύοντας τον πραγματικό υπεύθυνο που δεν είναι άλλος από τα ΜΜΕ: «Οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη "μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκένη", υπευθύνου του Γραφείου Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ήταν υπουργός Υγείας. Μην βιάζεστε. Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε, λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του».

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφασίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρέπει να καταβάλει το ποσό των 25.000 ευρώ μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της ΠΟΕΔΗΝ και προσωπικά του προέδρου της. Ο σ. Παυλής Πολάκης βγάζει δική του απόφαση, που είναι αθωωτική: «καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη "επιτυχία", κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Ο γιατρός σ. Παυλής αποκαλεί Χιβ τον ιό HIV. Ένας δημοσιογράφος τολμά να αμφισβητήσει την προφορά και αμέσως συνεδριάζει το έκτακτο μονομελές στρατοδικείο που αποτελείται απο τον ίδιο τον Υπουργό. Ενώπιον κοινού Συριζαίων ιατρών που γελάνε με την καρδιά τους, ανακοινώνει τη θανατική καταδίκη: «Έπρεπε να σηκωθώ απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, τρία μέτρα, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου και του είπα αυτά που πρεπε να του πω, έτσι αυτό προβάλατε για να κρύψετε ή που βγήκαν κάτι 25χρονα που εψές πήραν πτυχίο να πουν πως λένε οι γιατροί τον ιό του AIDS ας πούμε, όλοι χιβ τον λέμε μεταξύ μας, έτσι το λέμε, πώς να το κάνουμε δηλαδή και θα μας κάνουν την παρατήρηση τα χθεσινά αβγά για να το πω έτσι πώς να τον επούμε».

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ

Η αστυνομία ανακοινώνει τη σύλληψη του γνωστού εμπόρου χρυσού, αλλά η υπόθεση είναι τόσο επιπόλαια τεκμηριωμένη που μετά απο λίγο ο Ριχάρδος επιστρέφει στις επιχειρήσεις του! Προηγουμένως τον έχει καταδικάσει ο σ. Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή και φυσικά ο Δικαστής Πολάκης με απόφαση που δημοσίευσε στο twitter: «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των εκβιαστών τοκογλύφων ευυπόληπτων “άριστων” επιχειρηματιών της λαμογιάς που εκμεταλλεύτηκαν τη δυστυχία του κόσμου που έφεραν τα μνημόνια. Κατασχέθηκαν και τα “κλεμμένα”…»

Συνεχίζεται...

*Ο Βαγγέλης Περρής είναι δημοσιογράφος