Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Δεύτερη Κυριακή Εκλογών 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ψηφοφορία - Πού και πώς ψηφίζω; ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 
Στις κάλπες οδηγούνται ξανά σήμερα οι Πιεριείς για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου δεν αναδείχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο. Σήμερα ψηφίζουμε για την ανάδειξη δημάρχου και στους τρεις δήμους της Πιερίας.
Οι εκλογές θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που... 





χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. Εντούτοις ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και η διαδικασία θα είναι προφανώς πιο γρήγορη κι εύκολη, σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς δεν θα υπάρχουν αυτή τη φορά τέσσερις κάλπες, ούτε θα χρειάζονται σταυροί.
Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες της.