Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Πανικός στον αέρα: Αεροσυνοδός «κόλλησε» στην οροφή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια πτήσης (βίντεο)


Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες μιας πτήσης από το Κόσοβο στην Ελβετία, λόγω έντονων αναταράξεων.

Πρόκειται για... 

 
 
 
 
την πτήση της βουλγαρικής ALK Airlines, η οποία είχε ξεκινήσει από την Πρίστινα, με προορισμό τη Βασιλεία της Ελβετίας. Ξαφνικά, έπεσε σε κενά αέρος και οι έντρομοι επιβάτες εκτινάχθηκαν από τις θέσεις τους, χτυπώντας στην οροφή του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα από αυτούς. Τις δραματικές αυτές στιγμές, κατέγραψε με το κινητό του, ένας επιβάτης.

Αεροσυνοδός της πτήσης «καρφώθηκε» στο ταβάνι

Μάλιστα μια από τις αεροσυνοδούς που βρισκόταν στο διάδρομο της καμπίνας των επιβατών, με το τρόλεϊ γεμάτο νερά, καφέδες και αναψυκτικά, και συνεπώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, «καρφώθηκε» με το κεφάλι στην οροφή του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη την ώρα που επικρατούσε το χάος. Την ίδια στιγμή, όλα τα αντικείμενα του δίσκου έπεφταν πάνω στους επιβάτες.

«Νομίζω ότι ήμουν αναίσθητος για μια στιγμή», είπε ο 51χρονος επιβάτης Idriz Brahimj, 51, στην ελβετική εφημερίδα 20 Minuten. Ο Brahimj, ο οποίος υπέστη διάσειση, είπε ότι το μόνο που θυμάται είναι τα ουρλιαχτά των συνεπιβατών του, καθώς χτυπούσε το κεφάλι του στην οροφή του Boeing 737-300. «Οι άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν. Μια αεροσυνοδός χτύπησε στο ταβάνι. Φλιτζάνια άρχισαν να πετάνε δεξιά-αριστερά και ορισμένοι κάηκαν από το καυτό νερό», περιέγραψε μια άλλη επιβάτιδα, η Mirjeta Basha. Δέκα από τους 121 επιβάτες του αεροσκάφους ζήτησαν θεραπεία για τα τραύματά τους μετά το περιστατικό.