1 κουταλιά σογιέλαιο
150 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ αλεύρι και μισό κουταλάκι αλάτι και ανακατέψτε καλά. Κάντε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίξτε μέσα τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα με τα χέρια σας ή το μίξερ. Παράλληλα, προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 150 ml νερό (περίπου ένα ποτήρι). Μόλις το μείγμα σας γίνει χυλός, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Όσο για το ψήσιμο, λαδώστε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, ρίξτε περίπου μισό φλιτζανάκι από το μείγμα σας. Αφήστε την κρέπα το πολύ για 2 λεπτά. Μόλις ροδίσει γυρίστε την από την άλλη πλευρά, με την βοήθεια μίας σπάτουλας. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
ΠΗΓΗ
150 ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ αλεύρι και μισό κουταλάκι αλάτι και ανακατέψτε καλά. Κάντε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίξτε μέσα τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα με τα χέρια σας ή το μίξερ. Παράλληλα, προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 150 ml νερό (περίπου ένα ποτήρι). Μόλις το μείγμα σας γίνει χυλός, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Όσο για το ψήσιμο, λαδώστε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, ρίξτε περίπου μισό φλιτζανάκι από το μείγμα σας. Αφήστε την κρέπα το πολύ για 2 λεπτά. Μόλις ροδίσει γυρίστε την από την άλλη πλευρά, με την βοήθεια μίας σπάτουλας. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
ΠΗΓΗ