Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ


Η απόρριψη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (την οποία ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ) από την σημερινή αρχηγό του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά, δεν αποτελεί απόφαση της τελευταίας στιγμής. Είναι μια καλά μελετημένη, συνειδητή πράξη, όχι μόνο της ίδιας, που καταστατικά έχει αυτό το δικαίωμα, αλλά πιθανολογείται η συμμετοχή και άλλων "σημαντικών" κομματικών προσώπων του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος με στόχο την απομάκρυνση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το Κίνημα Αλλαγής.

Σ´αυτή την κατηγορία μπορεί να εντάξει κανείς... 

 
 
 
δύο πρόσωπα: Το "γεγηρακός πλέον θείον βρέφος" και το "άρτι επιστρέψαν απολωλός πρόβατον". Το αν θα "αποδώσει" αυτή η κίνηση στην προσπάθεια επιστροφής πρώην ψηφοφόρων του Κινήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ είναι αμφίβολο.

Βεβαίως είναι γνωστό ότι ελέχθη αρκετές φορές από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η άποψη ότι "για να υπάρξει πιθανότητα συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, πρέπει να φύγουν τα βαρίδια ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ". Το πιο πιθανό όμως με την απομάκρυνση του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να γίνει τελικά ένα bypass των δυσαρεστημένων πρώην πασοκιτών απ´ευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία παρά το αντίθετο, δηλαδή να επιστρέψουν στο ισχνό πλέον ΚΙΝΑΛ.

Η κα Γεννηματά οφείλει να προβεί σε μια αυστηρή πολιτική ενδοσκόπηση για να αντιληφθεί επί τέλους, ποιό είναι το όφελος αυτής της απόφασής της. Προτείνω να στραφεί στη ρήση του Χείλωνα του Λακεδαιμόνιου του "Γνώθι σαυτόν", που συχνά επικαλείτο και ο φιλόσοφος Σωκράτης. Διότι ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, πέραν της ιδιότητάς του ως Πανεπιστημιακού Δασκάλου, εξέχοντος Συνταγματολόγου, της ευρείας και άριστης επιστημονικής του κατάρτισης και της εν γένει μόρφωσής του, υπήρξε ο πρώτος με διαφορά Κοινοβουλευτικός του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθ´ολη τη διάρκεια της πολύχρονης κοινοβουλευτικής του θητείας.

Δεν πρέπει επίσης να λησμονεί η κα Γεννηματά ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία έγινε με μοναδικό σκοπό να κυβερνηθεί η Χώρα. Στη δε συνεργασία αυτή η κα Γεννηματά κατείχε πάντοτε θέση Υπουργού!

Ήδη οι συνέπειες της απόφασης απομάκρυνσης του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, έφερε τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα. Πολλοί υποψήφιοι βουλευτές παραιτήθηκαν από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι συμπαρασύρουν και ψηφοφόρους και κατά πληροφορίες εναγωνίως αναζητούνται να βρεθούν ονόματα για να συμπληρώσουν όπως-όπως τα ψηφοδέλτια του Κινήματος.

Πέραν αυτού ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του Κόμματος δηλώνει δυσαρέσκεια από τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε ο κ.Βενιζέλος από την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και διαβλέπω ότι η κίνηση αυτή σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο θα στρέψει ψηφοφόρους και προς τη Ν.Δ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του κ.Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, θέλω να υπογραμμίσω ότι ο κ.Καμίνης που διετέλεσε επιτυχημένος Συνήγορος του πολίτη και εξελέγη Δήμαρχος της Αθήνας με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της τότε ΔΗΜΑΡ, θα μπορούσε και ως ένας επιτυχημένος Δήμαρχος, να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας και να φέρει τις ψήφους των δημοτών της Αθήνας, αποδεικνύοντας ότι όντως "Κομίζει γλαύκα εις το ΚΙΝΑΛ".

Κλείνοντας, εύχομαι να διαψευστούν οι προβλέψεις μου και να δικαιωθεί το ΚΙΝΑΛ.

Τέλος θέλω να δηλώσω ότι μετά από σαράντα πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας και ανιδιοτελούς προσφοράς στο ΠΑΣΟΚ, αποχωρώ οριστικά από μέλος του Κινήματος.

Ανέστης Ν. Μωυσιάδης
Καρδιολόγος
π.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας