Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Μακαρονάδα με σάλτσα ναπολιτάνα


 
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!

Υλικά για περίπου 3 μερίδες

500 γρ σπαγγέτι

6 ώριμες ντομάτες

5 κ. σούπας ελαιόλαδο

 
 
2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο

4 – 5 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πρέζα ζάχαρη

100 γρ. γραβιέρα για πασπάλισμα

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη κι αφήστε τα να βράσουν για 15-20 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα βράστε τα μακαρόνια και σουρώστε τα. Βάλτε τα σε πιάτα, περιχύστε με την σάλτσα και πασπαλίστε με τη γραβιέρα.