Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Σουβλάκια κοτόπουλου με πέστο


Υλικά για 2-3 μερίδες

Για τα σουβλάκια

6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο)

ξυλάκια σουβλακιού

 
 
αλάτι και πιπέρι

Για τη λαχανοσαλάτα

120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)

1 κ. σούπας λάδι

3 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο

3 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα

3 κ. σούπας έτοιμο πέστο επιπλέον

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μπολ, βάλτε μέσα το κοτόπουλο και προσθέστε το πέστο. Ανακατέψτε πολύ καλά για να πάει το πέστο παντού. Έπειτα περάστε τις μπουκιές κοτόπουλου στα ξυλάκια, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα καλαμάκια στο γκριλ για περίπου 4 με 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς καούν ή να στεγνώσουν.

Έπειτα βάλτε σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι, την μουστάρδα, το λάδι, το λάχανο και το σέλινο και ανακατέψτε καλά.

Μόλις κρυώσουν τα σουβλάκια τα περιχύνετε με πέστο και τα συνοδεύετε με την λαχανοσαλάτα.

ΠΗΓΗ