Μοσχαρίσια μπιφτέκια με τα λαχανικά της εποχής.
Υλικά
Υλικά
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς
1 καρότο, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 αυγά, χωριστά κρόκοι-ασπράδια
2 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 αυγά, χωριστά κρόκοι-ασπράδια
2 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον αρακά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και το σουσάμι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και με πινέλο αλείφουμε τα μπιφτέκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Στο ποτήρι μας κόκκινο κρασί φρέσκο.
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
ΠΗΓΗ