Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Πορτοφίνο, το καρτποστάλικο λιμανάκι της ιταλικής Ριβιέρας (ΦΩΤΟ)


Το Πορτοφίνο είναι ένα μέρος στην Ιταλία που φημίζεται για την εικόνα του τέλειου λιμανιού, πολύχρωμη σειρά κτιρίων και αξιοθέατα διασημοτήτων. Η... 









μικρή πόλη κατά μήκος της ιταλικής ριβέρας ήταν η έμπνευση για το τραγούδι της δεκαετίας του 1950, «Love in Portofino»! Παρόλο που μπορεί συχνά να επισκιάζεται από τον γείτονά της, το Cinque Terre, το Πορτοφίνο είναι ένας θαυμάσιος προορισμός για όσους επισκέπτονται την περιοχή της Λιγουρίας και είναι εύκολα προσβάσιμος από τις πέντε πόλεις που απαρτίζουν το Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare.



Όταν το παραθαλάσσιο θέρετρο έγινε τόπος έλξης γνωστών συγγραφέων, εξελίχθηκε σταδιακά στο αγαπημένο μέρος διακοπών τόσο των επωνύμων όσο και της αριστοκρατικής ελίτ.



Από τη Σοφία Λόρεν και τη Μαρία Κάλλας μέχρι το Δούκα του Ουΐνδσορ και τη Μαντόνα, το Πορτοφίνο αναδείχθηκε σε ένα από τα ακριβότερα θέρετρα της ιταλικής ριβιέρας. Η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη και του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει το νόημα της dolce vita.




Περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια, θαυμάστε από κοντά τις δυο ιστορικές εκκλησίες San Giorgio και San Martino του 11ου αιώνα και εξερευνήστε το βυθό αναζητώντας το άγαλμα του «Χριστού της Αβύσσου» που προστατεύει τους ντόπιους.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο Castello Brown που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και τη μικρή πλατεία Martiri dell’ Olivetta.


ΠΗΓΗ