Υλικά συνταγης
1 πακέτο μακαρόνια
1 συσκευασία καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
1 πακέτο μακαρόνια
1 συσκευασία καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
15 ντοματίνια
1 ποτηράκι κρασί λευκό
100 γρ. χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
15 ντοματίνια
1 ποτηράκι κρασί λευκό
100 γρ. χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό με άπειρους συνδυασμούς. Εδώ θα δούμε μια ελαφριά και εύκολη συνταγή για μακαρονάδα με καλαμαράκια που ετοιμάζεται σε χρόνο dt. Το τελικό αποτέλεσμα είναι γευστικότατο και θα το λατρέψετε, ειδικά αν είστε μακαρονάδες. Και είναι και κατάλληλο για νηστεία! Τα καλαμαράκια τα βρίσκουμε στο σούπερ-μάρκετ καθαρισμένα, κομμένα και κατεψυγμένα για να μην κουραζόμαστε. Απλά τα βγάζουμε λίγο πιο πριν από την κατάψυξη.
Εκτέλεση συνταγής
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει (για τα μακαρόνια).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο όσο να καλύψει τον πάτο του και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μας.
Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια κι τα αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Μετά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Αν είναι κομμένα σε κομματάκια, τέλεια. Αν είναι μικρά, μπορούμε να τα βάλουμε και ολόκληρα.
Ανακατεύουμε απαλά και μόλις η σάλτσα μας πάρει μια πρώτη βράση, σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά περίπου.
Παράλληλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια στο βραστό νερό να βράσουν για 5-6 λεπτά μόνο. Θέλουμε να είναι λίγο αλ ντέντε.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι με τα θαλασσινά και αλατοπιπερώνουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Μόλις τα μακαρόνια μας έχουν βράσει και έχουν μαλακώσει αρκετά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας. Αν το τηγάνι μας είναι μικρό, τότε απλά ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια (χωρίς το νερό εννοείται!)
Η μακαρονάδα με θαλασσινά είναι έτοιμη. Σερβίρουμε στα πιάτα, με λίγο μαιντανό για πινελιά!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές για τη μακαρονάδα θαλασσινών
Μπορείτε να βάλετε κάθε είδους ζυμαρικό. Εμείς προτιμάμε τα μακαρόνια Νο 6.
Στη συνταγή παντρεύουμε τη σάλτσα ντομάτας μόνο με ενα είδος θαλασσινών (καλαμαράκια), αλλά μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο σκεφτείτε, π.χ. μύδια ή χταπόδι (αν έχετε βρασμένο!)
ΠΗΓΗ