Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Η βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς και οι πυγολαμπίδες της! VIRAL HD video 13-6-19

 
Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

Η νέα βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς είναι γεγονός. Για την ακρίβεια πρόκειται για Πολυχώρο (Εργαστήρι) Ανάγνωσης, Τέχνης & Τεχνολογίας, γιατί «Βιβλιοθήκη σημαίνει Δραστηριότητες». Τ’ όνομά της είναι εμπνευσμένο από στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, «Οι πυγολαμπίδες που φωτίζουν τη νύχτα» και για του λόγου το αληθές, λειτουργεί, μ’ έναν...   

 
 
 
μαγικό τρόπο και τη νύχτα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, στο οπτικοακουστικό δημοσιογραφικό αποτύπωμα φιλαναγνωσίας...

Η έμπνευση, όμως, δε χαρακτηρίζει μόνο τ’ όνομά της, αλλά ξεκινάει από την κεφαλή... των «πυγολαμπίδων», τη Διεύθυνση του σχολείου (Δημήτριος Κορινιώτης), τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (πρώην και νυν) και τα μέλη του και καταλήγει, με σχήμα κύκλου, στην τοπική κοινωνία.
 
 
Παράλληλα, πολύτιμη και ξεχωριστή ήταν η αρωγή του Οργανωτικού Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαου Γραίκου, σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και πλήθος ανθρώπων, μικρών «αφανών ηρώων», που συνέδραμαν οικονομικά ή μ' εθελοντική εργασία, για να συντελεστεί ένα μικρό «εκπαιδευτικό «θαύμα», που όμοιό του, πιστέψτε μας, δεν έχετε δει ούτε σε ιδιωτικό σχολείο των Βορείων Προαστίων ή πρωτεύουσας προηγμένου Ευρωπαϊκού Κράτους.

 
 
 
Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό υποδειγματικών καλών πρακτικών στη απόλυτη κορύφωσή του, αξίζει να τύχει ευρύτερης αναγνώρισης και δημοσιογραφικής προβολής, για να καταδείξει περίτρανα την αξία της συνεργατικής προσπάθειας των ανθρώπων της περιφέρειας, που έχουν όραμα και αφήνουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές μιας τοπικής κοινωνίας (της Βροντούς), που έχει έναν επιπρόσθετο λόγο, πλέον, να «επαίρεται» και να νιώθει ότι « «ζωγραφίζει», έργω κι όχι λόγω, μια ηλιαχτίδα ζωής και γνώσης, που αντανακλά στον Όλυμπο, που αχνοφαίνεται, άλλωστε, από το παράθυρο της Βιβλιοθήκης.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους ανεξαιρέτως!

Καλό διάβασμα, με πολλές δραστηριότητες, σε μικρούς και μεγάλους!

Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com