Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 4 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ 16ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ - ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ


Ομόφωνα αθωώθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού 16χρονης από τη Λεπτοκαρυά.
Το... 




δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να αθωώσει τον πατέρα της 16χρονης, αλλά και τους τρεις φίλους του από όλες τις κατηγορίες.
Όπως ανέφερε στην «Λευτεριά» ένας εκ των συνηγόρων των δικαζομένων, ο Δημήτρης Μυλωνέρος, η αθώωση επήλθε με ψήφους 7-0, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα και έκανε λόγο για σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος των κατηγορουμένων.  
Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα ανά το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2018, όταν τότε η 16χρονη από τη Λεπτοκαρυά υποστήριξε ότι από την ηλικία των έξι ετών και για μια εξαετία, από το 2008 ως το 2014, είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της και από τους τρεις φίλους του. 
Οι κατηγορίες αφορούσαν τα αδικήματα του βιασμού, της ασέλγειας και της αποπλάνησης εις βάρος ανηλίκου, καθώς και της σωματεμπορίας.