Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η σοκολατόπιτα της Ζαχαρούλας: Εύκολη και γρήγορη συνταγή σοκολατόπιτας


Η σοκολατόπιτα είναι ένα πολύ - πολύ αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Με την συνοδεία παγωτού ή όχι είναι ένα γλυκό που αρέσει χειμώνα και καλοκαίρι.

Η... 

 
 
 
 
συνταγή που ακολουθεί είναι της φίλης μας, Ζαχαρούλας, που γιορτάζει και σήμερα, και μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους πολλές φορές. Γρήγορη, εύκολη και σίγουρα πεντανόστιμη!

Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Κούπα ζάχαρη
1 κούπα Γάλα
1/3 της κούπας λάδι ελαφρύ
1 αυγό
1/2 της κούπας κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Για τα γλάσο σοκολάτας:

1/2 της κούπας γάλα
250 γραμ. κουβερτούρα
1 Βανίλια
1 κουταλιά μεγάλη βιτάμ
1 κουταλάκι λάδι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά μέχρι να μην κολλάει καθόλου στο μαχαίρι.
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε το κέικ, ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας και ρίξτε το από πάνω για να πάει παντού.
Καλή επιτυχία αν και ... δεδομένη!