Υλικά για 2 άτομα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα
- 2 κούπες ντοματίνια
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- Βαλσάμικο ξύδι
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το βασιλικό.
- Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια και ζεσταίνετε για ακόμη 1 - 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσάμικο ξύδι και σαλάτα.