Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Εχθρός της παιδικής όρασης η χρήση smartphones/tablet, η ενημέρωση σας από τα Οπτικά Ανδρεάδη


Στις μέρες μας τα παιδιά περνούν πολλές ώρες καθημερινά μπροστά σε μια οθόνη. Όσοι ασχολούνται με την παιδική όραση συστήνουν τα παιδιά να περνούν όχι περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα κοιτάζοντας τις οθόνες.

Καθώς... 

 
 
 
οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι ψηφιακές συσκευές αντικαθιστούν τα βιβλία και το υπαίθριο παιχνίδι, ο παρατεταμένος χρόνος μπροστά σε μια οθόνη έχει αντίκτυπο στην παιδική όραση, η οποία αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των οκτώ. Σύμφωνα με στοιχεία το 67% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το 36% των προ-σχολών έχουν τη δική τους κινητή συσκευή.
 
 


Ο υπερβολικός χρόνος της έκθεση σε οθόνες έχει αντίκτυπο στη γενικότερη υγεία των παιδιών. Μια έρευνα που ήρθε από την Κίνα αναφέρει ότι όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει το παιδί σε εσωτερικούς χώρους, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να βρεθεί αντιμέτωπο με πρόβλημα μυωπίας. Ακόμη και 45 λεπτά με μια ώρα την ημέρα σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει κατά πολύ την πιθανότητα αυτή.

Ο αντίκτυπος της έκθεσης των παιδιών σε ψηφιακές οθόνες υπερβαίνει τα μάτια. Επηρεάζονται επίσης ψυχολογική και σωματική υγεία. Η υπερβολική χρήση των οθονών έχει συνδεθεί με τη στέρηση του ύπνου, την παιδική παχυσαρκία και την απώλεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Φυσικά η κακή όραση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς.
 
 


 
 
Οι ειδικοί συνιστούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και έλεγχο στα μάτια των παιδιών κάθε δύο χρόνια
 
.πηγη: Lenshop.gr