Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

15 εύκολα κόλπα για την κουζίνα που θα σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε καλύτερα από έναν επαγγελματία (ΦΩΤΟ)


Υπάρχουν πολλά τεχνάσματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο για να διατηρήσουμε το φαγητό φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και αυτό το άρθρο αφορά ακριβώς αυτά...  

 
 
 
 
 
 
τα τεχνάσματα. Σίγουρα σε όλους μας, αρέσουν οι συμβουλές που μας μαθαίνουν να ζεσταίνουμε τα τρόφιμα ομοιόμορφα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, να αποθηκεύουμε γυάλινες φιάλες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο και πολλά άλλα.

15. Κρατήστε τα αυγά φρέσκα. 
 


 
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν τα αλείψετε σε φυτικό λάδι πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο. 

14. Αφαιρέστε τα τσόφλια πιο γρήγορα. 
 


 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεφλουδίσετε βραστά αυγά. Εδώ είναι ένας από αυτούς: σπάστε το κέλυφος κάθε αυγού και βάλτε τα σε κρύο νερό για να κρυώσουν. 

Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού χωρίς να χαλάσει το υπόλοιπο. 
 



Έτσι δεν χρειάζεται να πετάξετε τα φρούτα μετά από μερικές σταγόνες του χυμού. Τρυπήστε το λεμόνι με μια οδοντογλυφίδα και πιέστε. Στη συνέχεια, αφού πάρετε τις σταγόνες που θέλετε, κλείστε με ταινία την τρύπα και βάλτε το στο ψυγείο. 

12. Κάνετε πάλι τραγανά τα πανιασμένα τσιπς
 
 

Αν τα τσιπ σας έχουν έρθει σε επαφή με υγρό αέρα ή νερό, μην τα πετάξετε αμέσως.
Πάρτε ένα πιάτο. Βάλτε μια πετσέτα ή μια πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε επάνω τα πατατάκια.

11. Κάντε τα τέλεια σε σχήμα αυγά. 
 


 
Θα χρειαστείτε ένα δαχτυλίδι από καπάκι βάζου. Βάλτε το στο τηγάνι και σπάστε ένα αυγό μέσα σε αυτό. Τώρα δεν πρόκειται να απλωθεί σε όλο το τηγάνι, απλά μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δαχτυλίδια κρεμμυδιού. 

10. Φυλάξτε σωστά τα μπουκάλια
 
 

Χρησιμοποιήστε κλιπς για να στερεώσετε τα μπουκάλια σας οριζόντια σε ένα ψυγείο. 

9. Κρατήστε τις ντομάτες πάνω στο σάντουιτς. 
 


 
Πρέπει να κόψετε το ζαμπόν σε λεπτές φέτες. Τυλίξτε τις ντομάτες μέσα . Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα γλιστρήσουν από το σάντουίτς σας.


8. Μαγειρέψτε τα ψάρια στη σχάρα. 
 


 
 Απλά βάλτε τα ψάρια σας σε ένα αυτοσχέδινο «χαλί» κατασκευασμένο από λεμόνια. Το ψάρι δεν θα κολλήσει στη σχάρα σας και θα έχει μια ωραία γεύση λεμονιού.

7. Κάντε πιο εύκολη την χρήση της μεμβράνης
 
 

 
Όταν προσπαθούμε να τυλίξουμε το φαγητό μας με πλαστική μεμβράνη, συνήθως διπλώνει, κολλάει σε όλα και ούτω καθεξής. Για να αποφύγετε όλο αυτό, φυλάξτε την στο ψυγείο για να την κάνετε πιο υπάκουη.. 

6. Αποθηκεύστε τα μπαχαρικά με βολικό τρόπο. 
 


 
Χρησιμοποιήστε κουτάκια tic tac για την αποθήκευση μπαχαρικών. Είναι βολικά, μικρά και είναι εύκολο να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε.
 
Αποθηκεύστε μπέικον ανά φέτα. 
 
 


Εάν έχετε πάρα πολύ μπέικον και δεν θέλετε να χαλάσει, τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Για να αποφύγετε να παγώσει ολόκληρο και να γίνει μία μάζα, διπλώστε λαδόκολα σε σχήμα ακορντεόν τοποθετήστε μεμονωμένες φέτες σε κάθε πτυχή και στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη. 

4. Κρατήστε τα πράσινα μυρωδικά φρέσκα και καταπράσινα. 
 


 
Πλύντε και στεγνώστε καλά. Βάλτε τα σε πλαστική σακούλα, γεμίστε με αέρα και δέστε κόμπο. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε καταπράσινα και φρέσκα.


3. Ακονίστε ένα μαχαίρι. 
 


 
Αν δεν έχετε ειδικό εργαλείο για τρόχισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο κεραμικό κύπελλο. Βάλτε το ανάποδα και σπρώξτε το μαχαίρι σας μπροστά αρκετές φορές.

Φυσικά, αν το μαχαίρι σας είναι ακριβό και υψηλής ποιότητας, είναι καλύτερο να μην το διακινδυνέψετε και απλά αγοράστε ένα εργαλείο ειδικό για τρόχισμα. 

 
2. Αποφύγετε την ολίσθηση του ξύλου κοπής. 
 


 
Βάλτε μια υγρή χαρτοπετσέτα κάτω από το ξύλο κοπής και δεν θα «τρέξει μακριά». 
 

1. Ζεστάνετε το φαγητό σας ομοιόμορφα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

 
Για να ζεστάνετε το φαγητό ομοιόμορφα, απλώστε το σε έναν κύκλο γύρω από το εξωτερικό άκρο του πιάτου και αφήστε ένα κενό στο κέντρο. 

Μπόνους: Το μυστικό χαρακτηριστικό του ξύλου κοπής 
 


Έχετε δει αυτές τις επιμήκεις τρύπες στα ξύλα κοπής, σωστά; Συνήθως τα χρησιμοποιούμε ως λαβές ή για να τα κρεμάμε. Αλλά εδώ βλέπουμε έναν άλλο τρόπο να τα χρησιμοποιήσουμε: η τρύπα επιτρέπει να «σύρουμε» τα κομμένα λαχανικά στο μπολ, ώστε τα κομμάτια να μην «ξεφύγουν».

ΠΗΓΗ