Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

48ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Συναυλίες Πανσέληνου - ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ-ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΝ


Η αρχαία Πύδνα και το Δίον φιλοξενούν σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 και αύριο Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 (στις 9:00 το βράδυ), αντίστοιχα, δύο καθόλα αξιόλογες συναυλίες με την επωνυμία «Στο φως του φεγγαριού». Εκδηλώσεις οι οποίες με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.





ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ

Στην αρχαία Πύδνα η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης παρουσιάζει τη συναυλία «Αυγουστιάτικη φεγγαράδα» με τραγούδια μελοποιημένων ποιητών. Συμμετέχουν οι χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και των Κολινδρινών Κατερίνης (διδασκαλία Πάτροκλος Παπαγιάννης) καθώς και η ορχήστρα της Εστίας.

Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Τραγουδούν οι Ιωάννα Ηλιάδου και Περικλής Μπονοβόλιας. Έκτακτη συμμετοχή στη διεύθυνση, Ηλίας Γκογκίδης.

Στην παρουσίαση και στα κείμενα ο Περικλής Χατζηγιάννης.




Η συναυλία υποστηρίζεται από τους Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και υλοποιείται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο χώρος της συναυλίας στην αρχαία Πύδνα (Βυζαντινό Κάστρο), βρίσκεται στα δυτικά παράλια του Θερμαϊκού, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Μακρυγιάλου και λιμανιού του Κίτρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΟΥ

Στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου, επίσης στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η Ορχήστρα Νέων Δίου σε μουσική διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Πατρή, θα πραγματοποιήσει συναυλία με ακούσματα που συνάδουν με την λαμπερότερη βραδιά του χρόνου.

Τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Με φόντο το εκστατικό τοπίο που δημιουργεί το υπέρλαμπρο φεγγάρι στη σκιά του φωτοδότη Ολύμπου και με την επιβλητικότητα του ιερού χώρου του Δίου, του θρησκευτικού κέντρου των αρχαίων Μακεδόνων, το κοινό είναι βέβαιο ότι θα απολαύσει μια μοναδική βραδιά.

Τραγουδούν: Αλέξης Ηλιάδης, Νίκος Μπίνος, Φιλιώ Σέρβου, Βασίλης Τσαχουρίδης.

Τη μουσική θα συνοδεύσουν γευστικά οι οίνοι Πιερίας και Ολύμπου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.