Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Κοκκινιστό κοτόπουλο με σκόρδο

 
Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 μερίδες κοτόπουλο
  • 4 κεφάλια σκόρδα
  • 1 φλιτζάνι ντοματοπολτός

 
 
 
 
 
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο γκριλ. Kαθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σκόρδα. Σοτάρετε στο λάδι τα σκόρδα και τα σβήνετε με το κρασί. Pίχνετε τον ντοματοπολτό και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μία βράση. Προσθέτετε το κοτόπουλο και, μόλις σωθεί το νερό από το φαγητό, ρίχνετε το λεμόνι και το πιπέρι.

ΠΗΓΗ