Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Λαζάνια με κοτόπουλο και λευκά τυριά


Συστατικά

9 φύλλα λαζάνια
1/2 κούπα βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

 
 
 
 
 
 
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κούπες ζωμό κότας
1 1/2 κούπα γάλα
4 κούπες μοτσαρέλα, κομμένη σε λωρίδες
1 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κούπες τυρί ρικότα
2 κούπες στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
300 gram σπανάκι, ψιλοκκομένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα (για από πάνω)

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 175 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε νερό και αλάτι και άσ’ το να βράσει. Ρίξε μέσα τα λαζάνια και άστα να βράσουν για 8-10 λεπτά. Σούρωσέ τα και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε το βούτυρό σου και άσ’ το να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Με το βούτυρο τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Στα κρεμμύδια ρίξε τον ζωμό κότας και το γάλα και άσ’ τα μαγειρευτούν όλα μαζί για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Ύστερα, ρίξε μέσα 2 κούπες μοτσαρέλα και το 1/4 της κούπας παρμεζάνα και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Πριν τα βγάλεις από την φωτιά ρίξε τον βασιλικό, την ρίγανη και το μαύρο πιπέρι.

Άπλωσε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά στον πάτο ενός ταψιού, μεγέθους 23×33 εκ. Από πάνω βάλε μια στρώση το 1/3 από τα λαζάνια, τη ρικότα και το κοτόπουλο. Πάνω από το κοτόπουλο βάλε άλλη μια στρώση από 1/3 από τα λαζάνια και 1/3 από το μείγμα με τα τυριά, το σπανάκι και τις άλλες 2 κούπες μοτσαρέλα και 1/2 κούπα παρμεζάνα. Τα λαζάνια που έχουν μείνει άπλωσέ τα από πάνω και ρίξε και το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, ρίξε από πάνω 1/4 κούπας παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Βάλτα στον φούρνο και άσε να ψηθούν για 35-40 λεπτά.

ΠΗΓΗ