Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Το φθινόπωρο η διερεύνηση πιθανών σκανδάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Σκηνικό 1989 ετοιμαζόμαστε να ξαναζήσουμε στην Ελλάδα από το φθινόπωρο όταν θα αρχίσει και κανονικά η λειτουργία του κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται να φέρει στην Δικαιοσύνη προς διερεύνηση όλους τους φακέλους με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που η ΝΔ θεωρεί σκάνδαλα. Ως κορυφαίο θεωρεί το πρώτο εξάμηνο της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης με την επιβολή των capital controls, την... 
 



τεράστια ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία και οι τράπεζες με την απώλεια δισεκατομμυρίων εξαιτίας της διαπραγμάτευσης. Επίσης θα εξεταστεί ο φάκελος της Novartis, η προσπάθεια πώλησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε πολύ χαμηλή τιμή και η υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Σε ότι αφορά υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και η πρώην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ο Πάνος Καμμένος δηλαδή, θα εξεταστούν οι υποθέσεις της πώλησης βλημάτων (κανονικών όχι ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) στην Σαουδική Αραβία και το κόστος της αναβάθμισης των F-16. 
Από τα θέματα που θα εξεταστούν και είναι το σοβαρότερο από όλα γιατί έχει σχέση με το καίριο εθνικό μας θέμα, είναι αυτό της εξαγοράς με πολύ υψηλό κόστος από την ΔΕΗ Σκοπιανής εταιρείας παραμονές της υπογραφής της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Σε όσους κατηγορούν την ΝΔ για ρεβανσισμό τα στελέχη της απαντούν ότι τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης είναι «καραμπινάτα» και δεν μπορούν να τα αφήσουν χωρίς, έλεγχο τουλάχιστον, για να μην τους κατηγορήσουν για τάσεις εκδίκησης. 
Και μιας και όλες σχεδόν οι ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης θα προτείναμε να ερευνηθεί και η περίπτωση πώλησης των σιδηροδρόμων της Βορείου Ελλάδος σε εξευτελιστική τιμή, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση τους απαξίωσε αφήνοντας επί μήνες τους «μετανάστες» να κρατούν υπό κατάληψη την Ειδομένη.
 
elkosmos.gr