Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Θηριωδία - Έκοψαν τα αυτιά σε Χριστιανές γυναίκες στο Καμερούν


Οι τρομοκράτες της Boko Haram έκοψαν τα αυτιά των γυναικών σε μια τρομακτική επίθεση σε χριστιανικό χωριό στο Καμερούν.

Η βαρβαρότητα της Boko Haram, της ισλαμιστικής ριζοσπαστικής ομάδας, έχει φτάσει σε νέα κορύφωση μετά από αναφορές γυναικών που τους έκοψαν τα αυτιά τους κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε ένα χριστιανικό χωριό.

Τα... 

 
 
 
τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν στο χριστιανικό χωριό Καλαγάρι στο βόρειο Καμερούν στις 29 Ιουλίου, παίρνοντας οχτώ γυναίκες ομήρους και κόβοντας τα αυτιά τους πριν την απελευθέρωσή τους.

Οι γυναίκες υποβάλλονται σε θεραπεία για τους τραυματισμούς, αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση Open Doors UK δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν όλες οι απαχθείσες είχαν απελευθερωθεί.

Η τρομοκρατική ομάδα τρομοκρατούσε τις χριστιανικές κοινότητες στη Νιγηρία την τελευταία δεκαετία και τώρα έχει διασπαστεί και εξαπλωθεί η βίαιη ιδεολογία της στο Καμερούν, τον Νίγηρα και το Τσαντ.

Είναι διαβόητη για την απαγωγή γυναικών και κοριτσιών, με πιο γνωστή την απαγωγή 276 Χριστιανών μαθητριών από το Τίμποκ το 2014, αλλά υπήρξαν και άλλες πολλές περιπτώσεις.

Η Leah Sharibu είναι το μοναδικό κορίτσι που είναι ακόμα σε αιχμαλωσία από μια ομάδα 110 απαχθεισών από το σχολείο της στο Dapchi, στην περιφέρεια Yobe.

Η Unicef ​​πέρυσι έκρινε ότι ο Boko Haram είχε απαγάγει 1.000 παιδιά στη βορειοανατολική Νιγηρία από το 2013 έως το 2018. Πολλά παιδιά, ειδικά κορίτσια, χρησιμοποιήθηκαν τραγικά από την ομάδα ως βομβιστές αυτοκτονίας.

Η Open Doors UK δήλωσε ότι οι εκθέσεις που προέρχονται από το Καμερούν αντικατοπτρίζουν ένα «νέο είδος θηριωδίας» για την ομάδα.

Η Νιγηρία είναι ο αριθμός 12 στον παγκόσμιο κατάλογο των 50 κορυφαίων χωρών, όπου η δίωξη κατά των Χριστιανών είναι η μεγαλύτερη.