Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Μπιφτέκια κοτόπουλου με ντομάτα και ρίγανη


Υλικά

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου, από στήθος
250 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε λίγο γάλα και καλά στυμμένο

 
 
 
 
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 ντοματάκι κονσέρβας, πολτοποιημένο
2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Τα τακτοποιούμε στο ταψί και ψήνουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

ΠΗΓΗ