Ένα ποτήρι κρασί είναι ό,τι καλύτερο για το γεύμα μας το καλοκαίρι.
Κρασί, σνακ και την παρέα σου στο μπαλκόνι για πολύ κουβέντα και γέλιο!
Το...
Κρασί, σνακ και την παρέα σου στο μπαλκόνι για πολύ κουβέντα και γέλιο!
Το...
κρασί, συνήθως, θέλει συγκεκριμένη θερμοκρασία και μέρος που πρέπει να αποθηκεύεται.
Ανάλογα με το χρώμα και την ποικιλία του, τα κρασιά θέλουν και διαφορετική φροντίδα.
Για παράδειγμα, μέχρι τώρα ξέραμε ότι το λευκό κρασί πάει στο ψυγείο, ώστε να καταναλώνεται παγωμένο ενώ το κόκκινο σε ξηρό περιβάλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με connoisseur κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.
Συγκεκριμένα, η Jancis Robinson, wine expert και συγγραφέας του «The Oxford Companion to Wine», αναφέρει ότι το κόκκινο κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο.
Μιλώντας στο Hay Festival στην Ουαλία νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, η ειδικός αποκάλυψε ότι είναι σωστό το να βάζεις το μπουκάλι με το κόκκινο κρασί στο ψυγείο σου.
Σε σχέση με την ιδανική θερμοκρασία, τόνισε ότι καλύτερο να πίνεις παγωμένο το κρασί παρά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μάλιστα, μίλησε στη Daily Mail και δήλωσε:
«Βάλτε οποιοδήποτε ανοιχτό μπουκάλι στο ψυγείο. Ακόμα και το κόκκινο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις, όπως η οξείδωση, που είναι ο εχθρός του ανοιχτού μπουκαλιού».
Σύμφωνα μαζί της, έτσι θα κρατήσει περισσότερο χωρίς να χαλάσει.
Ανάλογα με το χρώμα και την ποικιλία του, τα κρασιά θέλουν και διαφορετική φροντίδα.
Για παράδειγμα, μέχρι τώρα ξέραμε ότι το λευκό κρασί πάει στο ψυγείο, ώστε να καταναλώνεται παγωμένο ενώ το κόκκινο σε ξηρό περιβάλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με connoisseur κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα.
Συγκεκριμένα, η Jancis Robinson, wine expert και συγγραφέας του «The Oxford Companion to Wine», αναφέρει ότι το κόκκινο κρασί πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο.
Μιλώντας στο Hay Festival στην Ουαλία νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, η ειδικός αποκάλυψε ότι είναι σωστό το να βάζεις το μπουκάλι με το κόκκινο κρασί στο ψυγείο σου.
Σε σχέση με την ιδανική θερμοκρασία, τόνισε ότι καλύτερο να πίνεις παγωμένο το κρασί παρά σε θερμοκρασία δωματίου.
Μάλιστα, μίλησε στη Daily Mail και δήλωσε:
«Βάλτε οποιοδήποτε ανοιχτό μπουκάλι στο ψυγείο. Ακόμα και το κόκκινο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις, όπως η οξείδωση, που είναι ο εχθρός του ανοιχτού μπουκαλιού».
Σύμφωνα μαζί της, έτσι θα κρατήσει περισσότερο χωρίς να χαλάσει.