Σε φυσικό ολόλευκο χρώμα, με μορφή σαν αυτή του αφρού και αρκετή υγρασία, ο ανθός αλατιού ή...
fleur de sel, όπως το ονομάζουν οι Γάλλοι, είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν άριστης ποιότητας, που κάποιοι ίσως δικαίως το θεωρούν τον βασιλιά του αρτύματος.
Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό υλικό, αφού δεν περνά από καμία επεξεργασία, όπως πλύση ή προσθήκη ιωδίου ή λοιπών ουσιών που θα βελτιώσουν τη ροή ή το χρώμα του.
Συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια από την κορυφή του αλατιού της αλυκής και τυποποιείται σε μικρές ποσότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου, με πιο ξακουστά την Ελλάδα (π.χ. λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου), τη Γαλλία, την Πορτογαλία κ.ά.Γκουρμέ προϊόν, που αφήνει μια έντονα θαλασσινή επίγευση, σαν μια έκρηξη ιωδίου στο στόμα! Διαλύεται όμως πιο εύκολα από το κοινό αλάτι, οπότε καλύτερα να τον προσθέσουμε λίγο πριν από το τέλος ή στο τέλος του μαγειρέματος. Αξίζει να τον πασπαλίσετε πάνω από μια ντομάτα κομμένη γαρίφαλο, σε σαλάτες ή οποιοδήποτε ψητό κρέας. Θα τους δώσει εξαιρετική γεύση.
Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό υλικό, αφού δεν περνά από καμία επεξεργασία, όπως πλύση ή προσθήκη ιωδίου ή λοιπών ουσιών που θα βελτιώσουν τη ροή ή το χρώμα του.
Συλλέγεται προσεκτικά με τα χέρια από την κορυφή του αλατιού της αλυκής και τυποποιείται σε μικρές ποσότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου, με πιο ξακουστά την Ελλάδα (π.χ. λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου), τη Γαλλία, την Πορτογαλία κ.ά.Γκουρμέ προϊόν, που αφήνει μια έντονα θαλασσινή επίγευση, σαν μια έκρηξη ιωδίου στο στόμα! Διαλύεται όμως πιο εύκολα από το κοινό αλάτι, οπότε καλύτερα να τον προσθέσουμε λίγο πριν από το τέλος ή στο τέλος του μαγειρέματος. Αξίζει να τον πασπαλίσετε πάνω από μια ντομάτα κομμένη γαρίφαλο, σε σαλάτες ή οποιοδήποτε ψητό κρέας. Θα τους δώσει εξαιρετική γεύση.