Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Ζαμπέτας: Στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις τελευταίες του στιγμές – Τα κρυφά τηλέφωνα και το μεγάλο παράπονο που πήρε για πάντα μαζί του


Ο Γιώργος Ζαμπέτας είναι γνωστό τοις πάσι πως έφτιαξε μεγάλες καριέρες σε πολλούς καλλιτέχνες. Τραγουδιστές που μέσα από τα τραγούδια του έγιναν πρώτα ονόματα...   

και απόλαυσαν άφθονη δόξα και χρήμα.

Όμως, ούτε ένας από αυτούς δεν στάθηκε στο πλευρό του στη δύση της ζωής του όταν το τηλέφωνό του δεν χτυπούσε για δουλειά, ο ίδιος είχε πάθει κατάθλιψη και όλοι οι καλλιτέχνες που ευεργετήθηκαν από αυτόν, τον είχαν ξεχάσει, με εξαίρεση την αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού.

Δείτε τι αποκάλυψε ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Γιαννόπουλος που είχε συνεργαστεί μαζί του λίγο πριν ο Ζαμπέτας φύγει παραπονεμένος από τη ζωή:

«Αυτό το φαινόμενο που λεγόταν Γιώργος Ζαμπέτας. Δούλεψα μαζί του έναν Χειμώνα το 1988, όταν τον κάλεσε η Βίκυ Μοσχολιού στο πρόγραμμα που είχαμε φτιάξει τότε στο Allegro (Πανεπιστημίου και Αμερικής). Ήρθε για 2 μίνες περίπου.

Όπως μου είπε πρόσφατα η κόρη του, είχε πάρει τηλεφωνώ η γυναικά του τη Βικη και της ζητησε να τον παρει μαζι της, γιατι επασχε από καταθλιψη. Καθοταν μονος στο σπιτι κοιταζοντας το ταβανι! Ξεχασμένος απ ολους και απογοητευμενος με το τηλεφωνο του να μην χτυπάει πια για δουλεια. Μονο η Βικη τον αγαπουσε πραγματικα και του ειχε σταθει πολλες φορες. Οσους αλλους ειχε κανει μαγκες με τα τραγουδια του τον ειχαν ξεχασει. Δεν ηταν βεβαια κι ο πιο ευκολος ανθρωπος, αλλα ηταν μια ιδιαιτερη προσωπικοτητα και φοβερη διανοια στο χωρο του τραγουδιου. Οι εμπνευσεις του ηταν μοναδικες, οι εισαγωγες του παντα ευρηματικες και ηξερε πολύ συγκεκριμένα τι ηθελε απ τους μουσικους και τους τραγουδιστες, παρ ότι δεν ειχε σπουδασει μουσικη, ουτε συνθεση και οργανολογια. Αυθεντικο ταλεντο και σοουμαν επι σκηνης διακωμωδουσε τους παντες και τα παντα. Εχω ζησει απίστευτα ξεκαρδιστικα βραδια μαζι του.

Τον φώναζα πάντα «δασκαλο» κι αυτό με φωναζε «ψηλε». Παρα λιγο να συνεργαστούμε και το 1992 στο Contrast, σε μια ροκ μουσικη σκηνη που ειχα τοτε την καλλιτεχνική επιμελεια. Θυμαμαι πηγαμε στην Θεσσαλονικη με τον επιχειρηματια για να τον κλεισουμε. Επαιζε κι εκει σε μια ροκ σκηνη, το Voltage. Μα παντα ηταν όμως ροκ σε όλα του. Ο λογος που δεν τα βρηκαμε τελικα ηταν οικονομικος, γιατι ηταν συναισθηματικα δεμενος με την παρεα των μουσικων του και τους ηθελε παντα ολους μαζι του. Ο επιχειρηματιας του αντιπροτεινε να πάρει μονο τον γιο του τον Μιχαλη (εφυγε νωρις κι αυτος) κι έναν ακομα μουσικο που ηταν και ο γιατρος του, μιας και το δικο μας σχημα ηταν ειδη ετοιμο και πολυμελες. Εφυγε τελικα για παντα στο τελος εκεινου του Χειμώνα κι ηταν στα 67 του μονο…».