Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα για αντίσταση


γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης 
Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» 

Κάθε μέρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το αποτύπωμά της στη διαχείριση της εξουσίας, γίνεται φανερό ότι συνεχίζει επάξια την καταστροφική πολιτική της προκατόχου της. 
Και... 
 



δεν αναφέρομαι φυσικά στην οικονομική διαχείριση, αφού αυτή δεν είναι πια τίποτε άλλο από μία πιστή εφαρμογή των εντολών των κατακτητών της χώρας, που λεηλατούν απροκάλυπτα πλέον τον εθνικό και ιδιωτικό πλούτο. Έχει να κάνει πρωτίστως με τα εθνικά μας θέματα, το δημογραφικό και την παιδεία των νέων Ελλήνων. 
Στους τομείς αυτούς πραγματικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνει απόλυτα την πολιτική αυτής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συνεχίζει να υποδέχεται και να φιλοξενεί μετανάστες που εισέρχονται λαθραία στην πατρίδα μας, τους στεγάζει, τους περιθάλπει και τους εγκαθιστά κυρίως σε μεθοριακές περιοχές, ενώ ο αχυράνθρωπος του συστήματος, ο «πρώτος πολίτης της χώρας», θεωρεί ως «ελπίδα για τον τόπο» τα παιδιά τους!
 Παράλληλα, η προσχηματική ενέργεια τόνωσης των γεννήσεων με τη θέσπιση των 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι θα απορροφηθεί αποκλειστικά σχεδόν από μετανάστες και διάφορες άλλες «ευπαθείς ομάδες», που κάθε άλλο παρά για την φιλοπατρία τους διακρίνονται! 
Όσον αφορά στην Παιδεία, συνεχίζεται ο αφελληνισμός της αποκόπτοντας τα Ελληνόπουλα από τις πολιτισμικές και θρησκευτικές ρίζες τους, είτε με την απαξίωση της θρησκευτικής συνείδησης είτε με την ακύρωση των όποιων ιστορικών διδαγμάτων με την προβολή διεθνιστικών και αφύσικων προτύπων που συνεχίζουν να κυριαρχούν στην εκπαίδευση υπό το πρόσχημα του σεβασμού και της ανοχής στη «διαφορετικότητα». 
Φυσικά, μια απλή καταγγελία αυτών των πρακτικών δεν ωφελεί σε τίποτα. Αυτό που απαιτείται είναι πια η ενεργός αντίδραση και προσπάθεια ανατροπής αυτής της κατάστασης. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που είπε αμέσως μετά τις εκλογές ότι δεν θα ζητήσει περίοδο χάριτος. Σωστά! Δεν έχουμε πια να χαριστούμε σε κανέναν. Ειδικά σε όσους εξαπάτησαν για άλλη μια φορά τους πολίτες αυτοπαρουσιαζόμενοι ως κάτι διαφορετικό. Καιρός λοιπόν να ξεκινήσουμε μία συντονισμένη δράση για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις τους. Με απλές και καθοριστικές κινήσεις. 
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, λ.χ., δεν είναι λίγες οι παρατάξεις που ενέταξαν στην προεκλογική τους εκστρατεία, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, μία ρητορική κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, ζητώντας από τη νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε, να την ακυρώσει και να μη τη σεβαστεί. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να το απαιτήσουμε αυτό και με θεσμικό τρόπο. Με πρωτοβουλία της παράταξής μας «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» γίνεται πρόσκληση σε όλες αυτές τις παρατάξεις να διαβουλευθούμε και να συντάξουμε ένα σχέδιο ψηφίσματος, που θα υποβάλουμε από κοινού στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Με αυτό θα ζητούμε από μεν τον Πρωθυπουργό να προβεί άμεσα στην καταγγελία της προδοτικής συμφωνίας, από δε τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά αναφορικά με το θέμα.
 Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και πατριωτικές δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις σε όλη την Ελλάδα, ώστε ακόμη και σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το ψήφισμα στα συμβούλιά τους, να το καταθέσουμε από κοινού στους δύο αξιωματούχους της ελληνικής πολιτείας. Γράψαμε κι άλλη φορά ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένας προνομιακός χώρος ανάπτυξης και εφαρμογής πατριωτικών πρωτοβουλιών. Ας ξεκινήσουμε να τις κάνουμε πράξη.