Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης: Η πρότασή μας για το Πάρκο των Χρωμάτων3 μήνες πριν τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη απόφαση για το Πάρκο των Χρωμάτων, παρά μόνο ανεπίσημη πληροφόρηση πως αυτό θα σταματήσει να υπάρχει και η συγκεκριμένη δράση θα παραχωρηθεί σε τρίτο φορέα. Αν αυτό συμβεί, τότε η επένδυση των 700.000+ Ευρώ από την πλευρά του Δήμου της Κατερίνης τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά θα ακυρωθεί, ενώ τα θετικά στοιχεία και το brand που δημιουργήθηκε θα εγκαταλειφθούν.
Ο... 

συνδυασμός μας επαναφέρει την πρότασή του για το «Νέο Πάρκο των Χρωμάτων» που αναβαθμίζει όσα έγιναν ως τώρα, δίνοντας υπεραξία στον Δήμο και τα λεφτά των δημοτών μας, με στόχο να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα Τρίκαλα. (Υπενθυμίζουμε πως προεκλογικά κανένας δημοτικός συνδυασμός δεν μίλησε για κατάργηση του Πάρκου των Χρωμάτων).

Παρακάτω η πρότασή μας, από τις 10.01.2019:

Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα: Η πρότασή μας για το Πάρκο των Χρωμάτων

«Το Σάββατο έκλεισε τις πύλες του για τρίτη χρονιά το Πάρκο των Χρωμάτων. Μία πρόταση που ξεκίνησε με άλλους στόχους, φαίνεται σήμερα να έχει τελματώσει, σαν μία εκδήλωση με κακή οργάνωση, όπου το 95% των επισκεπτών είναι από την Κατερίνη, χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση και προοπτική. Σεβόμαστε τις καλές προθέσεις και την πρωτοβουλία για τα πρώτα βήματα. Όμως πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε επίπεδο, να δούμε το παράδειγμα των Τρικάλων και να σχεδιάσουμε μία εκδήλωση που θα υπηρετεί την Κατερίνη και την Πιερία, θα βοηθήσει τον Δήμο μας να γίνει τουριστικός προορισμός εκτός της καλοκαιρινής περιόδου και θα γίνει το σήμα κατατεθέν για τη Βόρεια Ελλάδα, τουλάχιστον. Θέλουμε να γίνουμε ένας υπερτοπικός πόλος έλξης επισκεπτών.

Εφαρμογή «Ο Δήμος Κατερίνης μου»

Όλα ξεκινούν από το αυτονόητο! Εν έτει 2019, ήρθε η ώρα ο Δήμος να αποκτήσει μία εξαιρετική εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες. Σε αυτή θα βρίσκει κάποιος όλες τις χρηστικές πληροφορίες που χρειάζεται, θα μπορεί να πληρώνει στον Δήμο υποχρεώσεις και να κατεβάζει πιστοποιητικά (εφόσον επιτρέπεται νομικά), να βρίσκει πληροφορίες για εκατοντάδες μαγαζιά του Δήμου μας, τις εκδηλώσεις τους κλπ. Αυτή η πλατφόρμα θα είναι η βάση για να στήσουμε ΚΑΙ το Νέο Πάρκο των Χρωμάτων. Εκεί θα υπάρχουν τα πάντα σχετικά με το πρόγραμμα και δεκάδες άλλες πληροφορίες. Από την εφαρμογή θα μπορεί κάποιος να καθοδηγηθεί για να μπει, να βγει από την πόλη, να φτάσει σε ελεύθερο πάρκινγκ, να εντοπίσει καταστήματα με προσφορές, ξενοδοχεία και εστιατόρια, να πάει στο νοσοκομείο κλπ.

Νέο Πάρκο των Χρωμάτων: 3 φορές / χρόνο

Έχοντας τον χώρο και τις υποδομές, μας ενδιαφέρει να καταστήσουμε τον Δήμο μας «προορισμό για οικογένειες» εκτός της καλοκαιρινής περιόδου. Για αυτό και προτείνουμε τη δημιουργία 3 εκδηλώσεων:

· Μία τον Δεκέμβριο, ως και τα Φώτα
· Μία μετά το Πάσχα, ως το τέλος Μαϊου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)
· Μία μετά τις 25 Αυγούστου, ως τις 10 Σεπτεμβρίου, συνδυαστικά με την Εμποροπανήγυρη

Με τον τρόπο αυτόν θα δώσουμε στους επαγγελματίες την ευκαιρία να κάνουν απόσβεση της επένδυσής τους σε βάθος χρόνου, να επενδύσουν στο θέμα και να εκμεταλλευτούν 3 διαφορετικές περιόδους του χρόνου. Την ίδια στιγμή, Θα αρχίσουμε να βάζουμε στη συζήτηση την περιοχή μας ως προορισμό για το Σαββατοκύριακο, για όλη τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, τουλάχιστον.

Διαφήμιση, Διαφήμιση, Διαφήμιση

Ειδικά μετά την πρώτη χρονιά, δυστυχώς η διαφημιστική προβολή του Πάρκου των Χρωμάτων ήταν εμφανώς περιορισμένη. Εμείς θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, με συνεχείς καμπάνιες στο Facebook, το Instagram κ.α., με παρουσίες σε εθνικά Μ.Μ.Ε., με διαγωνισμούς και δώρα που θα δίνουν κίνητρο στον κόσμο να έρθει ως τον Δήμο μας. Με 20.000 Ευρώ μπορεί κάποιος να κάνει τεράστια διαφήμιση, καλύπτοντας ακόμη και όλη τη Θεσσαλονίκη.

Είναι προτιμότερο να φέρουμε έναν διάσημο καλλιτέχνη λιγότερο και τα ίδια χρήματα να επενδυθούν σε διαφήμιση (πχ στο Μετρό της Αθήνας). Επίσης είναι απογοητευτικό να φέρνουμε και να πληρώνουμε διάσημους καλλιτέχνες και να μην το ξέρει κανείς εκτός Κατερίνης, ούτε καλά καλά πολλοί δημότες μας. Η διαφημιστική προβολή στα όρια της Πιερίας πρέπει να ενταθεί.

Σύνδεση του Νέου Πάρκου των Χρωμάτων με την Κατερίνη, το παραλιακό μέτωπο και τον ορεινό μας όγκο

Για εμάς το Νέο Πάρκο των Χρωμάτων δεν θα είναι μόνο ένας χώρος διασκέδασης για τους δημότες μας, 2 – 3 φορές κάθε Δεκέμβριο. Στόχος είναι να αυξήσουμε τον τουρισμό και να δημιουργήσουμε εισόδημα για εκατοντάδες επαγγελματίες σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Έτσι:

· Οι επισκέπτες μας θα έχουν κίνητρα / voucher να διανυκτερεύσουν στο παραλιακό μας μέτωπο ή στον ορεινό μας όγκο και με τη διανυκτέρευση να έχουν δωρεάν παιχνίδια στο Πάρκο, εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης κλπ
· Σε συνεργασία με τους συλλόγους των καταστηματαρχών, θα συνδυάσουμε την παραμονή των τουριστών με εκπτωτικές περιόδους, ειδικά τον Μάιο και στο τέλος Αυγούστου.
· Οι αποδείξεις θα μπορούν να σκανάρονται (μέσω της εφαρμογής) και θα μπαίνουν στην κλήρωση για να προσφέρουν δώρα.
· Οι επισκέπτες θα λαμβάνουν προσφορές στο κινητό τους (μέσω της εφαρμογής) με σκοπό να παραμείνουν περισσότερο στον Δήμο μας
· Υλοποιώντας την πρότασή μας για μονοήμερες εκδρομές από τους τουρίστες του παραλιακού μετώπου στην Κατερίνη και τον ορεινό μας όγκο, θα προσπαθήσουμε με το Νέο Πάρκο των Χρωμάτων ακόμη και να παρατείνουμε την παρουσία τους στον τόπο μας.

Πάρκινγκ, πάρκινγκ, πάρκινγκ / λεωφορεία στο κέντρο της πόλης

Για να δημιουργήσουμε μία εκδήλωση «προορισμό για επισκέπτες» θα πρέπει να τους προσφέρουμε κάθε είδους άνεση, φυσικά και την εύκολη στάθμευσή τους.

· Είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιήσουμε τον χώρο στάθμευσης στην Εμποροπανήγυρη για να μπορούν να παρκάρουν άνετα οι επισκέπτες μας και λεωφορεία θα τους μεταφέρουν συνέχεια από και προς το Νέο Πάρκο των Χρωμάτων
· Υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για 2 σημεία πάρκινγκ για λεωφορεία (ένα απέναντι από το εθνικό στάδιο και ένα στην Εμποροπανήγυρη), θα επιτρέψουμε στα λεωφορεία να έρχονται, να αποβιβάζουν τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια να τους παίρνουν το βράδυ από εκεί.
· Δωρεάν λεωφορεία θα προσφέρουν μετακίνηση προς το παραλιακό μέτωπο, για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν

Ασφάλεια, ξένες χώρες, μεγάλες εταιρίες και υπερσύγχρονη παιδική χαρά

· Το Νέο Πάρκο των Χρωμάτων πρέπει να είναι ασφαλές για τα παιδιά. Για αυτό και προτείνουμε να υπάρξει φύλαξη του χώρου, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό.
· Επίσης θα κατασκευάσουμε μία υπερσύγχρονη παιδική χαρά μέσα στον χώρο, με ταρτάν και όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, σύγχρονα παιχνίδια για παιδιά κλπ.
· Τον Μάιο θέλουμε να συνδυάσουμε το Νέο Πάρκο των Χρωμάτων και με την πρότασή μας για να μετατρέπουμε την Κατερίνη και τα χωριά μας 2 φορές τον χρόνο σε μία μεγάλη, υπαίθρια γκαλερί τέχνης! Οι δρόμοι θα γεμίζουν αντίγραφα πινάκων ζωγραφικής, εξώφυλλα βιβλίων κλπ, με τα πρωτότυπα να εκτίθενται σε προστατευμένο χώρο. Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα εικαστικό γεγονός που δεν υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και θα προβάλλουμε με προτεραιότητα τη δουλειά των καλλιτεχνών και συγγραφέων του τόπου μας!
· Μεταξύ των ιδεών που θα συζητήσουμε για να κάνουμε τον κόσμο να ταξιδέψει ως τον Δήμο μας, μία από τις προτάσεις είναι κάθε χρόνο να έχουμε μία τιμώμενη χώρα και στο Νέο Πάρκο των Χρωμάτων να μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάζει ΚΑΙ τις νοστιμιές από τη χώρα αυτή, να δει τους πίνακές της, να θαυμάσει την τέχνη της κ.α.
· Μας ενδιαφέρει να προσεγγίσουμε τις μεγάλες εταιρίες στον χώρο των παιχνιδιών, της σοκολάτας κλπ. Στήνοντας ένα σχετικό περίπτερο / χώρο μέσα στο Νέο Πάρκο των Χρωμάτων, θα δημιουργήσουμε σταθερή ροή επισκεπτών.

Δουλειά 12 μήνες τον χρόνο, όχι από τον Οκτώβριο και μετά

Το συγκεκριμένο θέμα απαιτεί τη συνεχή δουλειά ενός ή περισσότερων δημοτικών συμβούλων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η δουλειά για την επόμενη χρονιά θα ξεκινά από την επόμενη του κλεισίματος της προηγούμενης. Η σημερινή εικόνα της διοργάνωσης «από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά» δεν τιμά κανέναν και ουσιαστικά δεν επιτρέπει σε κανέναν να προγραμματίσει τη δουλειά του. Είναι επιεικώς λάθος να ξεκινάμε την οργάνωση μίας εκδήλωσης όταν ήδη πόλεις όπως τα Τρίκαλα ξεκινούν από νωρίτερα τη διαφημιστική τους καμπάνια!

Νέο Πάρκο των Χρωμάτων: Ένα όχημα ανάπτυξης του Δήμου μας και προσέλκυσης τουριστών

Στόχος μας είναι να:

· Φέρουμε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες εκτός Πιερίας στον Δήμο μας, σε περιόδους «τουριστικά νεκρές»
· Ζωντανέψουμε την τοπική μας αγορά
· Αναβαθμίσουμε και την Εμποροπανήγυρη
· Προσφέρουμε εισόδημα σε εκατοντάδες επαγγελματίες μας

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μία Νέα Αρχή και να μετατρέψουμε τον Δήμο μας στη Νέα Δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο».

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης