Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η τέταρτη δόση

 
Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 208 εκατ. ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για...

 
 
 
την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Δ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Στις 25 – 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η τέταρτη δόση (δ’ δίμηνο) του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ σε όσους δικαιούχους είχαν υποβάλει αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη τη φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

ΠΡΟΣΟΧΗ: H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.